top icon
Επικαιρότητα

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ σήμερα η Αθήνα

Απεργία για την Τετάρτη 29 Ιουνίου στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ, ως αντίδραση για την παράταση κατά ένα έτος της παρουσίας των ΚΤΕΛ στις αστικές συγκοινωνίες.

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα μείνει την Τετάρτη 29 Ιουνίου η Αθήνα, καθώς σε 24ωρη απεργία αποφάσισε να προχωρήσει το Συνδικάτο Εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας. Το σωματείο θα οργανώσει συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ), ζητώντας να μην παραταθεί η σύμβαση του οργανισμού με τα ΚΤΕΛ για ένα ακόμα έτος.

Όπως είναι γνωστό, παράταση ενός έτους αναμένεται να δοθεί στις συμβάσεις μέσω των οποίων παραχωρούνται αστικά δρομολόγια σε εταιρείες ΚΤΕΛ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Έτσι, αναμένεται επέκταση της σύμβασης μεταξύ του ΟΑΣΑ και των ΚΤΕΛ Αττικής η οποία λήγει το ερχόμενο φθινόπωρο αφού βρίσκεται σε ισχύ από τον Οκτώβριο του 2020. Η παράταση των συμβάσεων προβλέπεται σε τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την άδεια του καζίνου του Ελληνικού και άλλα θέματα. Όπως αναφέρεται, οι συμβάσεις «δύνανται να παραταθούν έως και ένα από λήξη τους. Η παράταση των συμβάσεων ανάθεσης και των συμβάσεων υπεκμίσθωσης, κατά εφαρμογή του παρόντος, συνιστά τροποποίηση των υψισταμένων συμβάσεων ως προς αυτούς τους όρους και υπόκειται έγκριση του αρμοδίου οργάνου.»

Η παρούσα σύμβαση μίσθωσης 60 λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΑ προς τα ΚΤΕΛ Αττικής (που με τη σειρά του υπεκμισθώνει μέρος των δρομολογίων στα ΚΤΕΛ Κορίνθου, Θηβών και Εύβοιας) είχε παρουσιαστεί ως «προσωρινή» λύση για την εξασφάλιση περισσότερων οχημάτων μέχρι την αγορά νέων, λόγω των συνθηκών του κορωνοϊού. Καθώς η νέα σύμβαση αναμένεται να τροποποιηθεί, ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο αύξησης των λεωφορειακών γραμμών που παραχωρούνται ή περαιτέρω τροποποίησης των δρομολογίων. Ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο βρίσκεται σε ισχύ συμπληρωματική σύμβαση μέσω της οποίας έγινε τροποποίηση του αριθμού των δρομολογίων ανά γραμμή.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ