top icon
Επικαιρότητα

Daimler: Τρεις οντότητες με κοινή στέγη

Η γερμανική εταιρεία «σπάει» τις δραστηριότητές της σε τρεις νομικά αυτόνομες οντότητες, οι οποίες θα συνεχίζουν να συστεγάζονται υπό τη σκέπη της Daimler AG.

Το Διοικητικό και Εποπτικό Συμβούλιο της Daimler AG ενέκριναν σήμερα μία νέα εταιρική δομή για το σύνολο της εταιρείας που παρέχει στα τρία νεοσύστατα τμήματα της μεγαλύτερη επιχειρηματική ελευθερία τοποθετώντας τα ακόμη πιο κοντά στις αγορές και τους πελάτες τους. Πιο συγκεκριμένα, υπό τη σκέπη της Daimler AG, δημιουργούνται τρία νομικά ανεξάρτητα τμήματα, τα οποία θα διαχειρίζονται τον κλάδο των επιβατικών και βαν οχημάτων της Mercedes, τα επαγγελματικά οχήματα και λεωφορεία της, καθώς και τις υπηρεσίες κινητικότητας της μάρκας. Πρόκειται, κατ’ αντιστοιχία, για τα MercedesBenz AG, Daimler Truck AG και Daimler Mobility AG.

Όπως ανακοινώθηκε, αυτή τη στιγμή στη Mercedes-Benz AG απασχολούνται σήμερα 175.000 εργαζόμενοι σε παγκόσμιο επίπεδο, με επιπλέον 100.000 και 13.000 στις Daimler Truck AG και Daimler Mobility AG. Οι ιθύνοντες της εταιρείας επισημαίνουν ότι η Daimler AG, η μητρική δηλαδή εταιρεία, θα είναι το… αφεντικό διαμορφώνοντας τη στρατηγική και το σύνολο διαχείρισης, κάτι που θα διασφαλίσει ότι οι συνέργειες μεταξύ των τριών οντοτήτων θα παραμείνουν όπως και πριν. Τη χρηματοδότηση δε του συνόλου του ομίλου θα συνεχίσει να πραγματοποιεί η Daimler AG, ενώ, όπως διευκρινίζουν οι υψηλά ιστάμενοι της εταιρείας, δεν υπάρχουν πλάνα για είσοδο μεμονωμένων οντοτήτων στις διεθνείς χρηματαγορές._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ