top icon
Επικαιρότητα

Δήμος Αθηναίων – με ειδική σήμανση οι ράμπες

Μια νέα και πιο στοχευμένη σήμανση θα φέρουν στο εξής οι ράμπες του Δήμου Αθηναίων, διευκολύνοντας την προσβασιμότητα και αποτρέποντας την παράνομη στάθμευση.

Με στόχο τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα, αλλά και συνολικά για τους πεζούς αποτρέποντας την στάθμευση οχημάτων, ο Δήμος Αθηναίων πραγματοποιεί μια νέα παρέμβαση στις γειτονιές και στο κέντρο της πόλης. Η συγκεκριμένη σχετίζεται με τις ράμπες, που είναι αναγκαίες στην καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία αλλά και γονιών με μωρουδιακά καροτσάκια, οι οποίες συχνά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εξαιτίας της παράνομης στάθμευσης παντός τύπου οχημάτων.

Στο εξής θα υπάρχει έντονος χρωματισμός με ειδική σήμανση (εικονίδια κίτρινου χρώματος) της ασφάλτου όπου υπάρχουν ράμπες, έτσι ώστε οι οδηγοί να μπορούν να τις αντιλαμβάνονται πιο εύκολα και να παίρνουν πιο ξεκάθαρα το μήνυμα ότι δεν πρέπει να τις χρησιμοποιούν. Έχουν τακτοποιηθεί ήδη 200 σημεία και στα επτά δημοτικά διαμερίσματα (σε περιοχές όπως το Εμπορικό Τρίγωνο, η Πλάκα, το Κουκάκι, το Παγκράτι, ο Άγιος Θωμάς, το Κολωνάκι, η Πλατεία Αμερικής, η Πλατεία Κολιάτσου, ο Κολωνός, η Αγία Βαρβάρα και η Πλατεία Κανάρη). Η παρέμβαση συνεχίζεται και θα περιλάβει σταδιακά ακόμη μεγαλύτερα τμήματα της πόλης.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ