Επικαιρότητα Ελλάδα

Διόδια με αναλογικό σύστημα

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «24.7» ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης μίλησε μεταξύ άλλων και για τις αλλαγές που προβλέπονται στα διόδια.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των δύο δημοσιογράφων ανέφερε μεταξύ άλλων τα κάτωθι:

«Εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρχουν όλοι αυτοί οι σταθμοί διοδίων, αλλά ένα δίκαιο ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα. Ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται. Έχουμε πάρει τις δεσμευτικές προσφορές. Σε ενάμιση χρόνο από την κατακύρωση του διαγωνισμού, σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας θα υπάρχει ένα ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα, για να μη σταματάμε κάθε 30-40 χιλιόμετρα στους σταθμούς διοδίων. Η δεύτερη ενέργεια που έχουμε κάνει είναι η διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους, προκειμένου στις πέντε παραχωρήσεις να επεκταθούν το φυσικό αντικείμενο και ο χρόνος, για να μειωθεί το τίμημα που πληρώνουν οι πολίτες. Δηλαδή να έχουμε ένα δίκαιο ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα, σύγχρονο, που θα συνεισφέρει και σε άλλα θέματα, όπως η οδική ασφάλεια».

«Στο σχέδιό μας είναι η αναλογική χρέωση να ισχύει και για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, αλλά για να το εφαρμόσουμε πρέπει να λειτουργήσει για κάποιους μήνες ακόμη το ηλεκτρονικό εισιτήριο, προκειμένου να έχουμε αξιόπιστα στοιχεία και να πάμε σε μία άλλη λογική χρέωσης των πολιτών (και για τα εισιτήρια που θα περιλαμβάνει είτε τη μετακίνηση με τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, δηλαδή με τα μέσα σταθερής τροχιάς μετρό-τραμ, είτε με το λεωφορείο, είτε με το ΚΤΕΛ, είτε με τον Προαστιακό».

(Πηγή: Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών)

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου