top icon
Επικαιρότητα

Δόθηκε στην κυκλοφορία το Θέρμη – Γαλάτιστα

Ολοκληρώθηκαν έξι μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα οι εργασίες αναβάθμισης και βελτίωσης στο τμήμα Θέρμη – Γαλάτιστα του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, που δόθηκε στην κυκλοφορία.

Ολοκληρώθηκαν έξι μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα οι εργασίες αναβάθμισης και βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο τμήμα Θέρμη – Γαλάτιστα του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, που δόθηκε στην κυκλοφορία παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών αρμόδιου για τις υποδομές Γιώργου Καραγιάννη. Το έργο, προϋπολογισμού 29 εκατομμυρίων ευρώ, περιελάμβανε παρεμβάσεις από τον κόμβο Θέρμης με την νέα Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών έως τον ισόπεδο κόμβο της παράκαμψης του οικισμού της Γαλάτιστας.

Το συνολικό μήκος της οδού, στο οποίο έγιναν επεμβάσεις στο πλαίσιο του έργου, ήταν της τάξης των 12,5 χλμ. Στο τμήμα από τα όρια του νομού Θεσσαλονίκης έως τη Γαλάτιστα κατασκευάστηκε νέα χάραξη οδού. Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα 5 χλμ του έργου είχαν δοθεί σε χρήση ήδη από τον Δεκέμβριο του 2021.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 υπογράφηκε η σύμβαση και πλέον αποδόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα της διαπλάτυνσης από 6,5 μ. στα 11 μ. σε όλο το μήκος της οδού από Θέρμη – όρια νομού Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ