top icon
Επικαιρότητα

Δύο χρόνια παράταση ζωής στα ταξί της Βόρειας Εύβοιας

Τέρμα στην αγωνία πολλών ιδιοκτητών παλαιών ταξί που έπρεπε να αποσυρθούν από την κυκλοφορία έβαλε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για τις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας που είχαν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Οι ιδιοκτήτες επαγγελματικών οχημάτων των πληγέντων Δήμων της Βόρειας Εύβοιας, μεταξύ των οποίων και τα ταξί, θα μπορούν να τα κυκλοφορούν μέχρι το τέλος του 2024. Οι ζημιωμένοι από την πυρκαγιά Δήμοι περιλαμβάνουν τους Δήμους Μαντουδίου –Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας –Αιδηψού της Π.Ε. Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών περί θεμάτων ορίου ηλικίας Επιβατικών Δημοσίας Χρήσης (ΕΔΧ)-ταξί οχημάτων των πληγέντων Δήμων της Βόρειας Ευβοίας, αναφέρει τα εξής: Λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες, αναστέλλεται, κατ’ εξαίρεση, έως την 31.12.2024 η ισχύς της περ. β’ της παρ. 5 του άρθρου 89 του ν. 4070/2012 (Α’ 82), όπως ισχύει, για το όριο ηλικίας απόσυρσης από την κυκλοφορία των Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης (ΕΔΧ) -ταξί οχημάτων που έχουν έδρα διοικητικές μονάδες των πληττόμενων από την πυρκαγιά Δήμων Μαντουδίου-Λίμνης- Αγ. Άννας και Ιστιαίας -Αιδηψού της Π.Ε Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Κατά συνέπεια, επιτρέπεται η κυκλοφορία των ανωτέρω ΕΔΧ ταξί οχημάτων των ως άνω αναφερόμενων Δήμων έως την 31.12.2024.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ