top icon
Επικαιρότητα

Δύο λεωφορεία χωρίς οδηγό για τον Δήμο Τρικκαίων

Ο Δήμος Τρικκαίων υπέγραψε σύμβαση για την κυκλοφορία δύο πλήρως αυτοματοποιημένων ηλεκτρικών λεωφορείων, ενώ εξετάζονται οι δυνατότητες συνεργασίας με κινεζικό όμιλο εταιρειών, για την ίδρυση στα Τρίκαλα Κέντρου Ερευνας για την Ηλεκτροκίνηση και την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Αυτοκίνηση.

Η σύμβαση συνεργασίας για την κυκλοφορία δύο πλήρως αυτοματοποιημένων ηλεκτρικών οχημάτων (λεωφορεία) υπογράφτηκε ανάμεσα στην e-trikala AE και την εταιρία AMANI SWISS, εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρό της κ. Θεόδωρο Καρυπίδη, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος AVINT. Τα λεωφορεία θα μεταφέρουν επιβάτες από τον σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων (οδός Οθωνος) προς τις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ στο Ριζαριό και αντιστρόφως. Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη τη συνεχή προσπάθεια του Δήμου Τρικκαίων για καινοτόμες δράσεις, υλοποιείται προσπάθεια για συνεργασία με κορυφαίο κινεζικό όμιλο, τον Weichai Group. Η συνεργασία, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, αφορά στην ίδρυση στα Τρίκαλα, ενός Κέντρου Ερευνας (R&D) για την Ηλεκτροκίνηση και την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Αυτοκίνηση.

d

Το πρόγραμμα AVINT ουσιαστικά συμπληρώνει την πετυχημένη λειτουργία του CITYMOBIL2, που το 2015 έφερε και δοκίμασε για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο τα ηλεκτρικά οχήματα χωρίς οδηγό στο κέντρο της πόλης. Εκείνη την περίοδο, παράλληλα με το λεωφορείο χωρίς οδηγό χρησιμοποιήθηκαν και δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα BMW i3. Το πρόγραμμα AVINT συμπληρώνει τις ήδη υπάρχουσες δράσεις και υποδομές της e-trikala και του Δήμου Τρικκαίων στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, όπως: Το πρόγραμμα ELVITEN που από τις αρχές του 2019 διαθέτει ελαφρά ηλεκτρικά οχήματα στο κοινό αλλά και σε επαγγελματίες της πόλης (συνολικά έχουν καταγραφεί πάνω από 5.296 ταξίδια με τα εν λόγω οχήματα, καλύπτοντας συνολική απόσταση πάνω από 15.622 Km). Τους 2 σταθμούς δωρεάν φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που έχουν εγκατασταθεί από το 2018 στο κέντρο της πόλης (Δημοτικό Parking Κανούτα) και στον Μύλο Ματσόπουλου και έχουν εξυπηρετήσει έκτοτε δεκάδες ιδιοκτήτες οχημάτων. Το πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο του Δήμου Τρικκαίων (δωρεά της εταιρείας Γκοργκόλης ΑΕ) που χρησιμοποιείται από την Διεύθυνση Καθαριότητας για την επίβλεψη των εργασιών στην πόλη. Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ