Επικαιρότητα Ελλάδα

Δύο «πράσινα» Volkswagen από την Kosmocar στο Δήμο Αθηναίων

Ένα ηλεκτρικό VW e-up! και ένα VW Caddy Kombi TGI, που λειτουργεί με φυσικό αέριο, τίθενται άμεσα στη διάθεση του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

Η Kosmocar παραχώρησε στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), ένα ηλεκτρικό Volkswagen e-up! και ένα Volkswagen Caddy Kombi TGI, που χρησιμοποιεί ως καύσιμο το φυσικό αέριο, για τις ανάγκες των επιχειρησιακών αναγκών του. Η εκδήλωση παραχώρησης των δύο αυτοκινήτων έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Κ.Υ.Α.Δ.Α., στο κέντρο της Αθήνας στις 11 Ιανουαρίου. Η Kosmocar εκπροσωπήθηκε από τον κ. Θανάση Κονιστή, Διευθυντή Πωλήσεων και Marketing της Kosmocar-Volkswagen, ο οποίος παρέδωσε τα κλειδιά των δύο αυτοκινήτων στον κ. Γρηγόρη Λέων, Πρόεδρο του Κ.Υ.Α.Δ.Α., που σε δήλωσή του τόνισε «τη σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, η οποία εκτός του ότι συνδράμει σημαντικά στο σπουδαίο κοινωφελή σκοπό που υπηρετεί το εν λόγω κέντρο, συνεισφέρει στο να έρθει ο δήμος ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του οράματος για ριζική αλλαγή και μετατροπή της Αθήνας σε μία πράσινη και βιώσιμη πόλη». Τα δύο αυτοκίνητα παραχωρήθηκαν στο Δήμο Αθηναίων στο πλαίσιο της χορηγίας της Kosmocar στο Eco-Fest 2020, που διοργανώνεται το τριήμερο 18-20 Ιανουαρίου, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι. Η Kosmocar είναι Μέγας Χορηγός της εκδήλωσης.

Volkswagen

Το νέο e-up! είναι εξοπλισμένο με μπαταρία ιόντων-λιθίου 32,3 kWh, που του προσδίδει σχεδόν τη διπλάσια αυτονομία, έως 260 χλμ., σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση. Σε δημόσιο σταθμό φόρτισης DC (40kW), το νέο e-up! φορτίζει τη μπαταρία του κατά 80% σε μόλις 60΄ της ώρας, αποκτώντας ενεργειακό φορτίο που του εξασφαλίζει αυτονομία περίπου 200 χλμ.. H μπαταρία του καλύπτεται από εγγύηση καλής λειτουργίας 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων ενώ είναι εξοπλισμένο με πολλά από τα συστήματα τεχνολογίας, ασφάλειας και άνεσης που διαθέτουν τα μεγαλύτερα μοντέλα της Volkswagen.

Volkswagen

Το πενταθέσιο Caddy Kombi 1.4 TGI BlueMotion με απόδοση 110 PS συνδυάζει ιδιαίτερα αποδοτικά τη χρήση φυσικού αερίου (CNG) και βενζίνης ενώ προσφέρει μεγάλο όγκο φόρτωσης, 918 λίτρων. Κατά την εκκίνηση είναι ρυθμισμένο να ξεκινά με το φυσικό αέριο, όταν είναι γεμάτο το ρεζερβουάρ, καθώς αυτό προσφέρει σημαντική οικονομία. Το φυσικό αέριο (CNG) είναι κατά μέσο όρο 30% πιο φθηνό σε σχέση με τη βενζίνη ή το πετρέλαιο, ενώ είναι πολύ πιο αποδοτικό ενεργειακά κατά την καύση, σε σχέση με άλλα καύσιμα, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνει μικρότερο κόστος κίνησης. Με ενδεικτική λιανική τιμή 25.400 €, μέση κατανάλωση φυσικού αερίου 4,3 kg/100 km και εκπομπές ρύπων CO2 126 g/km, το Caddy Kombi TGI BlueMotion δεν είναι μόνο ένα από τα πιο οικονομικά αυτοκίνητα στην κατηγορία του αλλά και ιδιαίτερα φιλικό για το περιβάλλον. Δελτίο Τύπου

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου