top icon
Επικαιρότητα

Έφυγε ο Μιχάλης Τσουκιάς

Ο Μιχάλης Τσουκιάς, προσβεβλημένος από τον κορονοϊό, έχασε σήμερα τη μάχη για τη ζωή μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Ο Μιχάλης Τσουκιάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955 και ασχολήθηκε με την Ορειβασία από το 1972 στα πλαίσια του ΕΟΣ Αθηνών. Έχει σπουδάσει Αρχιτέκτων-Μηχανικός. Υπήρξε Πρόεδρος του ΕΟΣ Αθήνας και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ορειβασίας (ΕΟΟΣ) στην οποία και δημιούργησε το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα ορειβασίας.

Ήταν ο πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου Οδηγών Βουνού (ΣΕΟΒ) και αρχηγός στην πρώτη Ελληνική αποστολή στα Ιμαλάια το 1985 και για την δράση του εκεί τιμήθηκε με το χρυσό βραβείο ήθους από τον ΠΣΑΠ. Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε πολλές ορειβατικές αποστολές στα Ιμαλάια, τις Άνδεις και την Ανταρκτική.

Επιχειρηματικά δημιούργησε την πρώτη Ελληνική τουριστική επιχείρηση υπαίθριων δραστηριοτήτων Trekking Hellas. Παράλληλα  ήταν πρόδρος του ΣΕΤΕΥΔ (Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαιθρίων Δραστηριοτήτων).

Ο Μιχάλης Τσουκιάς, ένας «δικός» μας άνθρωπος, δυστυχώς δεν τα κατάφερε στη μάχη του με τον κορονοϊό, και υπέκυψε μετά από 15ήμερη νοσηλεία σε ηλικία 65 χρονών. 

Το «αντίο» της Trekking Hellas

«Με μεγάλη θλίψη η οικογένεια της Trekking Hellas, αποχαιρετάμε το Μιχάλη Τσουκιά. Για όλους εμάς, υπήρξε πρότυπο επιχειρηματία, οραματιστή αλλά πάνω απ’ όλα ανθρώπου. Το πείσμα, η αστείρευτη θέλησή του και ενέργεια, παράλληλα με την αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη του σε όλους μας θα είναι η πυξίδα μας για το μέλλον. Στα δύσκολα μας δίδαξε να είμαστε ψύχραιμοι και δυνατοί και όταν ζοριζόμασταν μας έλεγε “κάντε κουπί”; έτσι και τώρα η μεγάλη οικογένεια που δημιούργησε υποσχόμαστε να συνεχίσουμε το απαράμιλλο έργο που άφησε σε εμάς, στο χώρο του τουρισμού υπαιθρίων δραστηριοτήτων και σε όλη την Ελλάδα.»

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ