top icon
Επικαιρότητα

Έφυγε ο Ζάχος Χατζηφωτίου

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και κοσμικογράφος Ζάχος Χατζηφωτίου, ο γνησιότερος μπον βιβέρ της παλιάς καλής αθηναϊκής ζωής.

Πολυπράγμων και υπερδραστήριος, ο Ζάχος Χατζηφωτίου ήταν παρών και με ρόλο σε όλα τα σημαντικά γεγονότα της κοινωνικής ζωής και της κοσμικής επικαιρότητας των Αθηνών και όχι μόνο, επί σειρά δεκαετιών.

Παρών ήταν επίσης και στον κόσμο του αυτοκινήτου, στην δύσκολη για τη χώρα δεκαετία του ’50, συμβάλλοντας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο στη γέννηση και μετέπειτα καθιέρωση των πρώτων ελληνικών αγώνων και πρωταθλημάτων αυτοκινήτου, συχνά συμμετέχοντας σε αυτούς από τη θέση του οδηγού.

Έλαβε μέρος σε αρκετά ράλλυ και αναβάσεις, αλλά και στις δεξιοτεχνίες της εποχής εκείνης. Ήταν μάλιστα εκείνος που κέρδισε τον αγώνα δεξιοτεχνίας του 1957 στο Τατόι, μεταξύ 134 συμμετοχών, παίρνοντας το κύπελλο της νίκης με ένα Austin Healey.

Lancia Aurelia

Έλαβε επίσης μέρος (μεταξύ άλλων) και στο Ράλλυ Ακρόπολις του 1956, τον πρώτο αγώνα που μέτρησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ, με Lancia Aurelia. Την ίδια χρονιά, με τις γνώσεις και τον αέρα στη συμπεριφορά του με τον οποίο ήταν προικισμένος, ήταν ο καλύτερος συζητητής για τον μυθικό σήμερα Γερμανό πιλότο Βόλφγκανγκ φον Τριπς, νικητή και ρέκορντμαν της ανάβασης της Πάρνηθας, τη βραδιά της δεξίωσης.

Περισσότερα για τον Ζάχο Χατζηφωτίου μπορείτε να διαβάσετε στο hello

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ