top icon
Επικαιρότητα

Εκπαίδευση Πυροσβεστικής από την Bosch Ελλάδας

Η Bosch σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μαρκοπούλου και Κρωπίας οργάνωσε για τους πυροσβέστες διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα τη λειτουργία συστημάτων και εξαρτημάτων ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων, καθώς και οχημάτων με αέρια καύσιμα LPG και CNG.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Bosch στο Κορωπί στις 15-16 Ιανουαρίου και οι 28 συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να δουν πώς λειτουργεί ένα υβριδικό-ηλεκτρικό όχημα, τα πιθανά σημεία από όπου μπορεί να διέρχεται ρεύμα υψηλής τάσης καθώς και τα σημεία στα οποία οι κατασκευαστές έχουν τοποθετήσει τα χειροκίνητα συστήματα αποσύνδεσης από το συσσωρευτή υψηλής τάσης. Σε περίπτωση εμπλοκής ενός ηλεκτρικού ή υβριδικού οχήματος σε ατύχημα, οι κατασκευαστές έχουν προβλέψει τη χρήση ειδικών διατάξεων προκειμένου το όχημα να αποσυνδεθεί αυτόματα από την πηγή ρεύματος. Τα εξαρτήματα υψηλής τάσης χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής διότι ένας λανθασμένος χειρισμός μπορεί να αποβεί μοιραίος για έναν πυροσβέστη που θα προσπαθήσει να απεγκλωβίσει έναν τραυματία από το όχημα.

Επίσης, δόθηκαν στους υπαλλήλους της Π.Υ. πληροφορίες για τη σωστή χρήση των ειδικών καρτών διάσωσης που θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για τον απεγκλωβισμό τραυματιών σε περιπτώσεις ατυχημάτων που εμπλέκονται ηλεκτρικά-υβριδικά οχήματα. Επιπρόσθετα έγινε ανάλυση των συστημάτων αερίων καυσίμων, του τρόπου λειτουργίας τους και των χαρακτηριστικών των διαφορετικών τύπων αέριων καυσίμων. Διευκρινίστηκαν οι διαφορές μεταξύ των συστημάτων αέριων καυσίμων πρώτης τοποθέτησης και εκ των υστέρων εγκατάστασης. Στα συστήματα πρώτης τοποθέτησης οι πληροφορίες εγκατάστασης των εξαρτημάτων περιέχονται στις κάρτες διάσωσης, ενώ δεν ισχύει το ίδιο για τα οχήματα που έχει γίνει εκ των υστέρων εγκατάσταση συστήματος αέριου καυσίμου. Στην πρώτη περίπτωση η αντιμετώπιση σε περίπτωση ανάγκης απεγκλωβισμού γίνεται πιο εύκολα με τη χρήση των ειδικών καρτών διάσωσης, κάτι που δεν ισχύει στη δεύτερη περίπτωση, όπου ο πυροσβέστης δε γνωρίζει την ακριβή θέση και τρόπο εγκατάστασης των εξαρτημάτων. Τέλος συζητήθηκαν περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων με οχήματα που φέρουν αέρια καύσιμα και ασφαλείς μέθοδοι επέμβασης ανά περίπτωση._Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ