top icon
Επικαιρότητα

Έκθεση Γενεύης: Renault EZ-GO concept

Mε το SYMBIOZ Concept η Renault ανίχνευσε το μέλλον της προσωπικής κινητικότητας. Με το EZ-GO που παρουσιάζεται στη Γενεύη μας αποκαλύπτει το όραμά της για το μέλλον της κοινής κινητικότητας.

Το 2050 το 70% των ανθρώπων θα ζουν σε αστικές περιοχές και μέχρι τότε θα πρέπει να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο μετακινούνται. Θα πρέπει οι μεταφορές να γίνουν πιο αποδοτικές και λιγότερο δαπανηρές, ώστε να ταξιδεύουν χωρίς χαμένο χρόνο σε κυκλοφοριακή συμφόρηση, αναζητώντας επί μακρόν χώρους στάθμευσης και άλλα πολλά. Η ζήτηση για κοινή κινητικότητα θα αυξηθεί και θα προσελκύσει όλο και περισσότερους ανθρώπους, για λόγους ευκολίας και ανάγκης. Το μέλλον της κινητικότητας είναι ηλεκτρικό, συνδεδεμένο και αυτόνομο. Οι άνθρωποι θα επιλέξουν αν θέλουν να οδηγούν ή όχι, με οχήματα που ενσωματώνονται ολοένα και περισσότερο στο περιβάλλον, σε πόλεις που έχουν γίνει «έξυπνες» μέσω αισθητήρων, συνδετικότητας και άλλων καινοτομιών που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν την αστική ζωή πιο ευχάριστη για τους ανθρώπους. Εκεί στοχεύει και το concept-πρόταση των Γάλλων, που θυμίζει μεταμορντένο mini-van ή όχημα ταξί του επόμενου αιώνα.

Ο σχεδιασμός του Renault EZ-GO το βοηθά να ταιριάζει στις συνθήκες κίνησης της πόλης. Έχει σχεδιαστεί για να παρέχει το ευρύτερο δυνατό οπτικό πεδίο για τους αισθητήρες του αυτόνομου συστήματος, ενώ η γυάλινη πανοραμική οροφή του προσφέρει την καλύτερη θέα στους επιβάτες. Όλοι οι αισθητήρες που απαιτούνται για την αυτόνομη οδήγηση (ραντάρ, κάμερες) δίνουν το στίγμα τους στην αφαιρούμενη κεραία που βρίσκεται στην πίσω αεροτομή της οροφής. Οι εμπρός (λευκού χρώματος) και πίσω (κόκκινου χρώματος) κάθετες λωρίδες φωτισμού της Renault EZ-GO λειτουργούν και ως ενδείξεις για τους επιβάτες και τους πεζούς. Το εφοδιασμένο με τετραδιεύθυνση EZ-GO είναι χτισμένο σε μια πλατφόρμα ειδικά σχεδιασμένη για τον ηλεκτρικό κινητήρα του, ο οποίος βρίσκεται τοποθετημένος στον πίσω άξονα. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς και οι μπαταρίες βρίσκονται κάτω από το δάπεδο. Το EZ-GO διαθέτει ασύρματο σύστημα φόρτισης μπαταρίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ