top icon
Επικαιρότητα

ΕΛ.ΑΣ – από απόσταση οι έλεγχοι στους οδηγούς

Κατόπιν των παραπόνων που υπεβλήθησαν για την «στενή» επαφή των οδηγών με τα κλιμάκια ελέγχου της ΕΛΑΣ και την επικινδυνότητα που έχει αυτή για την μετάδοση του κορονοϊού, το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ξεκαθάρισε τα πράγματα.

Εξηγήσεις σε σχέση με τους ελέγχους για την απαγόρευση της κυκλοφορίας, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, έδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με αυτές, δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες στα κλιμάκια ελέγχου να βρίσκονται σε ασφαλή απόσταση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, εξετάζοντας τα αναγκαία έγγραφα ή τα απαντητικά μηνύματα sms από τον πενταψήφιο αριθμό 13033 στα κινητά τηλέφωνα των οδηγών, από τα οποία αποδεικνύεται ότι τους επιτρέπεται να μετακινηθούν.

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ διευκρίνισε επίσης ότι προμηθεύτηκε μεγάλο αριθμό γαντιών και μασκών, προκειμένου τα κλιμάκια ελέγχου να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους. Όπως είναι γνωστό από νωρίς το πρωί, διατυπώθηκαν αρκετά παράπονα από μεγάλη μερίδα οδηγών, αφού οι αστυνομικοί έπιαναν με γυμνά χέρια τα έγγραφα για να προβούν στους ελέγχους. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας ανέφερε επίσης πως την πρώτη ημέρα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων γίνονται συστάσεις και παραινέσεις, όπως και συμβουλές. Από αύριο όμως, δεν θα υπάρχει καμιά επιείκια…

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι οδηγοί μπορούν να επισκέπτονται την πλατφόρμα forma.gov.gr, για τις απαραίτητες οδηγίες και τα έγγραφα που απαιτούνται για τις μετακινήσεις τους.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ