top icon
Επικαιρότητα

Ελευσίνα-Πύργος σε 2 ώρες και 40 λεπτά

Ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος θα φτάνει σε απόσταση αναπνοής από την Αρχαία Ολυμπία, ενώ θα απαιτούνται 2 ώρες και 40 λεπτά από τα διόδια της Ελευσίνας ως τον Πύργο.

Στις 31 Μαρτίου θα γίνει η επίσημη έναρξη των εργασιών για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος, ενώ στο έργο θα περιοδεύσουν την ίδια ημέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. Το συνολικό μήκος του μεγάλου οδικού έργου που θα αναβαθμίσει την δυτική Πελοπόννησο έχει μήκος 74,8 χλμ. Το νέο τμήμα αυτοκινητοδρόμου στα πρώτα 13 χλμ θα κατασκευαστεί με διαπλάτυνση της υφιστάμενης εθνικής οδού, ενώ στα υπόλοιπα 61,8 χλμ θα ακολουθηθεί νέα χάραξη.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος θα έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, όπως και λωρίδα έκτακτης ανάγκης. Το συνολικό του πλάτος θα έχει διατομή 21,30 μέτρα, χωρίς τις πλευρικές διαμορφώσεις. Στη μέση θα υπάρχει στηθαίο τύπου New Jersey πλάτους 0,60 μέτρων και ύψους 0,80 μέτρων. Σε συγκεκριμένες θέσεις του νέου αυτοκινητοδρόμου θα δημιουργηθούν χώροι και θέσεις στάθμευσης, με τις αντίστοιχες λωρίδες εισόδου και εξόδου σε αυτούς. Συνολικά θα κατασκευαστούν οκτώ ανισόπεδοι κόμβοι ή ημικόμβοι: Μιντιλογλίου (χιλιομετρική θέση-0+002), ΒΙ.ΠΕ. (χιλιομετρική θέση 6+940), Κ.Αχαΐας (χιλιομετρική θέση 17+734), Βάρδας (χιλιομετρική θέση 33+036), Κυλλήνης (χιλιομετρική θέση 46+016), Γαστούνης (χιλιομετρική θέση 53+676), Αμαλιάδας (χιλιομετρική θέση 62+679) και Πύργου (χιλιομετρική θέση 73+843).

Στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος θα εγκατασταθούν δύο μετωπικοί σταθμοί διοδίων στη χιλιομετρική θέση 8+450 μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων ΒΙΠΕ και Κάτω Αχαϊας καθώς και στην χιλιομετρική θέση 67+900 μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Αμαλιάδας και Πύργου. Ακόμη, θα εγκατασταθούν πλευρικοί σταθμοί διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Κάτω Αχαΐας και Αμαλιάδας. Τέλος, θα ιδρυθούν και δύο σταθμοί εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών (ΣΕΑ).

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ