top icon
Επικαιρότητα

Ελλάδα: Νέοι αυτοκινητόδρομοι, λιγότεροι νεκροί και τροχαία

Με αφορμή την 11η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (18-24 Μαρτίου), διαπιστώθηκαν στη χώρα μας ορισμένες αλλαγές προς το καλύτερο.

Όπως επισημάνθηκε από το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο αριθμός των νεκρών σε οδικά ατυχήματα στην Ελλάδα εμφανίζει σημαντική μείωση (10%) σε σχέση με το 2016, όπως αποδεικνύεται από τα πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Η μείωση αυτή οφείλεται όχι μόνο στα λιγότερα διανυόμενα χιλιόμετρα λόγω της μακρόχρονης οικονομικής κρίσης, αλλά κυρίως στο ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του προηγούμενου έτους δόθηκαν στην κυκλοφορία περισσότερα από 500 χιλιόμετρα νέων ή αναβαθμισμένων αυτοκινητοδρόμων, που αντικατέστησαν οδικό δίκτυο με υψηλά ποσοστά θανάσιμων ατυχημάτων.

Την τελευταία δεκαετία η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την πιο αξιόλογη επίδοση βελτίωσης στην οδική ασφάλεια, έχοντας σημειώσει μείωση των νεκρών σε οδικά ατυχήματα της τάξης του 54% και των βαριά τραυματισμένων κατά 62%. Ο αριθμός των νεκρών σε οδικά ατυχήματα, ανά εκατομμύριο οχημάτων, έχει ελλατωθεί κατά 59% από το 2007.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ