Επικαιρότητα Ελλάδα

Ελληνικά Πετρέλαια - προσφορά συστήματος διάγνωσης για τον κορονοϊό στο νοσοκομείο «Αττικόν»

Παραδόθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό νοσοκομείο «Αττικόν» σύστημα προηγμένης τεχνολογίας, που κατόρθωσε να εξασφαλίσει ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια από τις ΗΠΑ, για τη διεξαγωγή test μοριακής διάγνωσης για τον Covid-19.

Επίσης, αναμένεται σε λίγες ημέρες από την κατασκευάστρια εταιρεία ένα πανομοιότυπο σύστημα, το οποίο θα καταλήξει στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ», ως μονάδα αναφοράς για την αντιμετώπιση του Covid-19 στη Βόρεια Ελλάδα. Πρόκειται για πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα μοριακής διάγνωσης για ανίχνευση του ιού SARS CoV-2 σε συμπτωματικούς, αλλά και σε ασυμπτωματικούς ασθενείς. Ολοκληρώνει όλα τα στάδια, δίχως να απαιτείται ανθρώπινη παρέμβαση. Εκτελεί διπλάσιους διαγνωστικούς ελέγχους σε καθημερινή βάση, δίνοντας αποτελέσματα σε πολύ σύντομο χρόνο, σε σχέση με τις δυνατότητες που είχε ως σήμερα το Αττικόν. Ο Όμιλος προσφέρει ακόμη και 10.000 ειδικά αντιδραστήρια, για να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη επάρκεια ελέγχων για δύο τουλάχιστον μήνες.

ELPE ATTIKON

Το σύστημα μπορεί να αξιοποιηθεί και για διαφορετικού είδους αναγκαίους εργαστηριακούς ελέγχους, όπως για HIV, ιογενείς ηπατίτιδες, ερπητοϊοί, στρεπτόκοκκοι κλπ. Ο κ. Σπυρίδων Πουρνάρας, διευθυντής του εργαστηρίου κλινικής μικροβιολογίας του «Αττικόν», τόνισε σε δηλώσεις του «με τη δωρεά του συγκεκριμένου αναλυτή, θα διπλασιάσουμε τους ημερησίους ελέγχους σε πάνω από 300 δείγματα. Ταυτόχρονα, θα καταφέρουμε να μειώσουμε δραστικά τον απαιτούμενο χρόνο για τη λήψη αποτελέσματος, σε μόλις μία ώρα». Η προμήθεια του σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού αποτελεί τμήμα της συνολικής προσφοράς ύψους οκτώ εκατομμυρίων ευρώ από τον όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Αυτό συνέβη ύστερα από συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία και τις διοικήσεις των νοσοκομείων, με στόχο την κάλυψη των άμεσων αναγκών επείγουσας σημασίας για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Ψηφίστε το πιο όμορφο sport coupe των τελευταίων 50 ετών. Προσοχή, δεν αναζητούμε το καλύτερο αλλά το πλέον όμορφο από το 1970 μέχρι σήμερα.

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου