Επικαιρότητα Ελλάδα

Ένας ακόμη φόρος για το πετρέλαιο κίνησης

Επιβάλλεται και νέο ειδικό τέλος κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης, ύψους 0,03 ευρώ ανά λίτρο, προκειμένου να καλυφθεί μέρος του ελλείμματος που προέκυψε στον Ειδικό Λογαριασμό Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΕΛΑΠΕ).

Ακριβαίνει το πετρέλαιο κίνησης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης, ως μέρος ενός πακέτου παρεμβάσεων που στοχεύει στο κλείσιμο του ελλείμματος των 300 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο παρουσιάστηκε στον Ειδικό Λογαριασμό Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΕΛΑΠΕ). Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός ανακοίνωσε τη θέσπιση πράσινου τέλους στην κατανάλωση πετρελαίου κίνησης, ύψους 0,03 ευρώ ανά λίτρο.

Ο λόγος της επιβολής αυτού του ειδικού φόρου κατανάλωσης έχει να κάνει με την ενίσχυση των ενεργειών που προωθούν τη μείωση των εκπομπών ρύπων στην ατμόσφαιρα (ανάπτυξη ηλεκτροκίνησης, ενεργειακής εξοικονόμησης, ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας). Το μέτρο αυτό υπάρχει και σε άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την ονομασία Special Carbon Tax (Ειδικός Φόρος Άνθρακα). Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, σε συνδυασμό με τη φορολόγηση και άλλων μορφών ενέργειας, θα ενισχύει όλες τις προαναφερόμενες πρωτοβουλίες για τη μείωση των ρύπων με 100 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση.

Ψηφίστε το πιο όμορφο sport coupe των τελευταίων 50 ετών. Προσοχή, δεν αναζητούμε το καλύτερο αλλά το πλέον όμορφο από το 1970 μέχρι σήμερα.

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου