top icon
Επικαιρότητα

Εντυπωσιακή ανταπόκριση για τα ηλεκτρονικά διπλώματα οδήγησης

Τα προσωρινά διπλώματα οδήγησης των επιτυχόντων στις εξετάσεις πλησιάζουν τις 500.000 ηλεκτρονικές εκδόσεις, ενώ έχουν εκδοθεί ηλεκτρονικά 38.000 αντικαταστάσεις και αντίγραφα διπλωμάτων.

Εντυπωσιακή είναι η ανταπόκριση των πολιτών στις ψηφιακές υπηρεσίες που έχουν ήδη αναπτυχθεί και επιτρέπουν στους πολίτες να διεκπεραιώσουν ηλεκτρονικά ένα σύνολο από συναλλαγές και πράξεις, χωρίς να χρειάζεται να στηθούν στην ουρά των Διευθύνσεων Μεταφορών των Περιφερειών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το προσωρινό δίπλωμα οδήγησης, όπου υπάρχουν σχεδόν μισό εκατομμύριο ηλεκτρονικές εκδόσεις, από τους επιτυχόντες στις εξετάσεις οδήγησης. Συγκεκριμένα, έχουν εκδοθεί 477.587 προσωρινές άδειες οδήγησης από τους ιδιώτες και τους επαγγελματίες που πέρασαν τις εξετάσεις και μπορούν από την επόμενη κιόλας μέρα να εκτυπώσουν την προσωρινή άδεια από τον υπολογιστή τους και να οδηγήσουν το αυτοκίνητό τους, χωρίς να περιμένουν τέσσερις μήνες να τους έρθει το δίπλωμα όπως συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν.

Επιπλέον, έχουν εκδοθεί ηλεκτρονικά 38.000 αντικαταστάσεις και αντίγραφα διπλωμάτων, έχουν γίνει 30.000 ανανεώσεις διπλωμάτων ηλεκτρονικά, και έχουν εκδοθεί άλλες 14.610 άδειες οχημάτων μετά από κλοπή ή απώλεια. Επίσης, από το καλοκαίρι που ενσωματώθηκε και η διαδικασία της μεταβίβασης στο σύστημα έχουν γίνει ήδη ψηφιακά 8.500 πράξεις μεταβίβασης οχημάτων.

Ακόμη, έχουν γίνει 60.000 αιτήσεις στοιχείων για ενημέρωση του ΑΦΜ στη διαδικασία για να κατεβάσει ο χρήστης το δίπλωμα αυτοκινήτου. Τέλος, μελετάται η δυνατότητα να υπάρχουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία για το ΚΤΕΟ και την ασφάλιση. (φωτ: eurokinissi)

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ