Επικαιρότητα Ελλάδα

Ε.Ο Πάτρας Πύργου – θα είναι έτοιμη ως το 2023

Η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Πάτρας–Πύργου θα έχει επιτευχθεί μέχρι το 2023, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Καραμανλής.

Επιθυμία της κυβέρνησης είναι μέχρι το 2023 να έχει ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας Πάτρας–Πύργου, ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Καραμανλή η χρηματοδότηση του έργου μέχρι το ποσόν των 30 εκατομμυρίων ευρώ έχει εξασφαλιστεί. Αυτά είπε ο υπουργός στα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ενημερώνοντας τα σχετικά με τις ενέργειες και το χρονοδιάγραμμα της για την ολοκλήρωση του οδικού έργου Πάτρα-Πύργου.

Όπως τόνισε «τον λόγο έχει τώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που θα αποφασίσει αν είναι συμβατή η αλλαγή του μοντέλου κατασκευής που έχει προτείνει η κυβέρνηση, καταργώντας τις κατατμήσεις και προχωρώντας σε συμφωνία με τον παραχωρησιούχο». Αν το έργο εγκριθεί από την ΕΕ και ξεκινήσει, ο χρόνος υλοποίησης κατασκευής του είναι τρία χρόνια. Ο συγκεκριμένος άξονας θα έχει διόδια, ενώ κατά πάσα πιθανότητα η χρέωση για κάθε χιλιόμετρο θα είναι 0,06 λεπτά του ευρώ. Οι μελέτες θα είναι έτοιμες σε τρεις μήνες και τα έργα θα δημοπρατηθούν άμεσα.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου