top icon
Επικαιρότητα

Eπανακυκλοφορεί το «Ράλλυ Ακρόπολις: Ο άθλος του τερματισμού»

Το βιβλίο του Αντώνη Πέρπερα «Ράλλυ Ακρόπολις: Ο άθλος του τερματισμού» επανακυκλοφορεί στις 20 Οκτωβρίου από το Βιβλιοπωλείο ΚΨΜ και θα διατίθεται στην τιμή των 23 ευρώ.

Η σχετική διαδικασία νέων παραγγελιών των ενδιαφερομένων για το βιβλίο οργανώθηκε από το Βιβλιοπωλείο ΚΨΜ, επί τη βάσει παραγγελίας αντιτύπου που προϋποθέτει την τηλεφωνική δήλωση επιθυμίας. Για πληροφορίες ή παραγγελίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 210- 3813838 και 210-3810502 και να επιλέξετε το Νο 4 που αφορά το Βιβλιοπωλείο Κ.Ψ.Μ. Α. Πέρπερας.

Το συναίσθημα πηγάζει αυθόρμητο στις 170 σελίδες του βιβλίου του γιατρού Αντώνη Πέρπερα, το οποίο περιγράφει με σεμνότητα τις υπεράνθρωπες συχνά προσπάθειες ενός ερασιτεχνικού πληρώματος να τερματίσει στον Εθνικό μας Αγώνα. Αποκλειστικά με ασπρόμαυρες φωτογραφίες, που φέρνουν στην επιφάνεια ένα σωρό αναμνήσεις, καταφέρνει να αναπαραστήσει τα γεγονότα και να καλύψει το κενό που άφησαν οι δύο προηγούμενες επετειακές εκδόσεις για τα 50 (τότε) χρόνια του Ράλλυ Ακρόπολις, τα οποία δεν είχαν τη δυνατότητα να αναφερθούν στα ελληνικά πληρώματα των πίσω θέσεων, που επί της ουσίας ήταν οι αιμοδότες του αγώνα επί δεκαετίες.

Perperas book

Τις πιο πολλές φορές με ένα σετ λάστιχα, ένα γρύλλο και πέντε-έξι βασικά εργαλεία έτρεχαν «για ένα πουκάμισο αδειανό, για μιαν Ελένη» έχοντας εμπρός τους μερικούς από τους θρύλους των παγκόσμιων ράλλυ, με αγωνιστικά-μεγαθήρια για την εποχή. Σε αυτό το σημείο αναδύεται ανώλεθρος ο ρομαντισμός, που χωρίς να ζητήσει τίποτα κερδίζει τα πάντα με έναν απλό τερματισμό. Ασφαλώς, κερδίζει και τον αναγνώστη, που αναγνωρίζει ότι ο συγγραφέας του βιβλίου έρχεται για να δώσει και όχι για να πάρει.

Το βιβλίο αυτό προσπαθεί να μεταφέρει τον αναγνώστη, ιδιαίτερα σε αυτόν που στερείται προσωπικής εμπειρίας, στον «περίεργο» κόσμο του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Πρόκειται για μια απολύτως ξεχωριστή κατηγορία ανθρώπων που τους συνδέει ένα «αρρωστημένο» χόμπι για τους αγώνες αυτοκινήτου, που τους σαγηνεύει ο κίνδυνος και η διαρκής μάχη με τον χρόνο.

Perperas book

Όπως προαναφέραμε, πρωταγωνιστές στο βιβλίο είναι οι ερασιτέχνες οδηγοί-συνοδηγοί αγώνων, όλοι όσοι συμμετείχαν στο συναρπαστικότερο αγωνιστικό ταξίδι του μηχανοκίνητου αθλητισμού: Το Rally Acropolis (RA) των δεκαετιών 1970-1990, των 2.500-3.000 χλμ. και των 50-60 Ειδικών Διαδρομών.

Τι να σημαίνει, άραγε, η συμμετοχή ενός καθαρά ερασιτεχνικού πληρώματος αγωνιστικού αυτοκινήτου σε έναν αγώνα ακραίων συνθηκών όπως το RA, που ανήκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών (ΠΠΚ) κατά τις δεκαετίες αυτές; Με τι εφόδια συμμετείχαν; Πώς επιβίωναν; Ήταν, άραγε, αναίδεια; Ουτοπία; Μια ερασιτεχνική συμμετοχή σε έναν αγώνα που ο απλός τερματισμός εξισωνόταν με άθλο;

Τα εύλογα αυτά ερωτήματα γίνεται προσπάθεια να απαντηθούν με τις περιγραφές έργων και ημερών ενός ερασιτεχνικού πληρώματος αγωνιστικού αυτοκινήτου, των «Iraklis»-Ιακωβάκης, οι οποίοι συμμετείχαν στις διοργανώσεις του RA από το 1977 έως το 2006.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ