Επικαιρότητα Ελλάδα

Επανέρχονται οι διαφημιστικές πινακίδες

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) στις 22 Ιουλίου επανέρχονται στο οδικό δίκτυο οι διαφημιστικές πινακίδες, με συγκεκριμένες όμως προδιαγραφές.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ αρ. 46526/21.07.2020 με τίτλο ρύθμιση όρων και προϋποθέσεων για την προβολή υπαίθριας διαφήμισης «τα διαφημιστικά πλαίσια τύπου ΠΙΖΑ και ΡΑΚΕΤΑ φέρουν έως δύο ισομεγέθεις επίπεδες επιφάνειες, τοποθετημένες σε κατακόρυφο στύλο. Οι ωφέλιμες επιφάνειες έχουν μέγιστη κατακόρυφη διάσταση 3 μέτρα και μέγιστη οριζόντια 4 μέτρα. Η απόσταση από το έδαφος της κορνίζας της ωφέλιμης επιφάνειας πρέπει να είναι τουλάχιστον 2,5 μέτρα, ενώ το ανώτατο ύψος αυτής δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 5,5 μέτρα από το γύρω φυσικό έδαφος».

Στο άρθρο 4 (πλατείες–πεζόδρομοι) αναφέρεται ότι επιτρέπεται η τοποθέτηση των διαφημιστικών πλαισίων. H KYA υπογράφτηκε από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νικόλαο Παπαθανάση, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Στηλιανή Μενδώνη, υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβανιό και τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου