top icon
Επικαιρότητα

Eπιχορηγήσεις 80 εκατ. ευρώ στις συγκοινωνίες της Αθήνας

Με βάση τα έγγραφα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια από τον Ιούνιο μέχρι και σήμερα, στις συγκοινωνίες της Αθήνας έχουν δοθεί επιχορηγήσεις ύψους 80 εκατ. ευρώ.

Με βάση τα έγγραφα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια από τον Ιούνιο μέχρι και σήμερα, στις συγκοινωνίες της Αθήνας έχουν δοθεί επιχορηγήσεις ύψους 80 εκατ. ευρώ, οι οποίες είναι οι κάτωθι:

38,2 εκατ. ευρώ προς την «Σταθερές Συγκοινωνίες» για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της εταιρείας που προκλήθηκαν λόγω της πανδημίας του COVID-19
20,2 εκατ. ευρώ προς την «Οδικές Συγκοινωνίες» για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της εταιρείας που προκλήθηκαν λόγω της πανδημίας του COVID-19
8,6 εκατ. ευρώ προς την «Οδικές Συγκοινωνίες» ως τακτική επιχορήγηση για την κάλυψη του λειτουργικού της ελλείμματος του 2021 (δόση Ιουνίου)
2,6 εκατ. ευρώ προς την «Οδικές Συγκοινωνίες» για την κάλυψη των εξόδων για τη μίσθωση (leasing) λεωφορείων για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο.
2,4 εκατ. ευρώ προς την «Οδικές Συγκοινωνίες» για την κάλυψη έκτακτων εξόδων λόγω COVID.
1,8 εκατ. ευρώ προς την «Σταθερές Συγκοινωνίες» ως τακτική επιχορήγηση για την κάλυψη του λειτουργικού της ελλείμματος του 2021 (δόση Ιουνίου)
1,8 εκατ. ευρώ προς την «Σταθερές Συγκοινωνίες» ως τακτική επιχορήγηση για την κάλυψη του λειτουργικού της ελλείμματος για το 2021 (δόση Ιουλίου)
1,2 εκατ. ευρώ προς την «Οδικές Συγκοινωνίες» για τα έξοδα μισθοδοσίας του νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.

Eπίσης, ο «Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας» έλαβε 2 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο και 2 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο για την πληρωμή των αστικών δρομολογίων των ΚΤΕΛ με βάση τη μεταξύ τους σύμβαση. Σύμφωνα με έγγραφα του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας, το ποσό αυτό ανά μήνα κατανέμεται ως εξής: 1.199.000 ευρώ στο ΚΤΕΛ Αττικής, 570.450 στο ΚΤΕΛ Κορινθίας, 162.400 ευρώ στο ΚΤΕΛ Εύβοιας και 113.430 ευρώ στο ΚΤΕΛ Θηβών (πηγή: athenstransport.com)

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ