Επικαιρότητα Ελλάδα

Έργα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε όλη την Ελλάδα

Στην τελική ευθεία για την πραγματοποίησή του εισήλθε το πρόγραμμα έργων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για την οδική ασφάλεια σε όλη τη χώρα.

Υπογράφτηκε στις 25 Νοεμβρίου η δανειακή σύμβαση ύψους 450 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Εγνατίας Οδού ΑΕ για την υλοποίηση του «Προγράμματος Επεμβάσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας». Το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης «Πρόγραμμα Επεμβάσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας» βασίστηκε στις μελέτες επεμβάσεων οδικής ασφάλειας, που ολοκληρώθηκαν από την Εγνατία Οδό ΑΕ στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας». Συνολικά υλοποιήθηκαν 60 μελέτες που καλύπτουν όλες τις περιφερειακές ενότητες και στις 13 περιφέρειες της χώρας. Μελετήθηκαν οδικά τμήματα μήκους 15.000 χλμ., από τα οποία 4.200 χλμ εθνικών οδών και 10.800 χλμ περιφερειακών οδών. Οι μελέτες αυτές κατέληξαν στην ανάδειξη περίπου 7.000 επικίνδυνων θέσεων, που εκτείνονται σε 2.500 χλμ. του οδικού δικτύου, σε 80 οδικούς άξονες.

Το «Πρόγραμμα Επεμβάσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας» περιλαμβάνει εργασίες σε επικίνδυνες θέσεις σε όλη τη χώρα, που δεν αποτελούν συντήρηση του οδικού δικτύου, αλλά μικρής κλίμακας κατασκευαστικές επεμβάσεις χαμηλού κόστους και υψηλής αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για εργασίες αναβάθμισης και αντικατάστασης του οδικού εξοπλισμού (διαγράμμιση, σήμανση οδών, στηθαία ασφαλείας, μονάδες απόσβεσης ενέργειας κλπ.), βελτιώσεις υποδομής (διαπλάτυνση οδοστρώματος, αποκατάσταση φθορών οδοστρώματος, ασφαλτοτάπητες, αντιολισθηρή, έργα αποχέτευσης, τάφροι, ερείσματα, νησίδες πεζοδρομιών κλπ.), αλλά και διαμόρφωση ισόπεδων κόμβων.

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου