top icon
Επικαιρότητα

Έργο διαμοιρασμού ηλεκτρικών οχημάτων «eMaaS»: Πιλοτική εφαρμογή στην Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησε τη λειτουργία της, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, η πιλοτική εφαρμογή του έργου eMaaS «Mobility as a Service» (MaaS) για την υποστήριξη υπηρεσιών διαμοιρασμού ηλεκτρικών οχημάτων.

Πρόκειται για την πρώτη υπηρεσία MaaS στην Ελλάδα που συνενώνει σε μία εφαρμογή κινητού (mobile app) υπηρεσίες κοινόχρηστων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ποδηλάτων, πατινιών, καθώς επίσης υπηρεσίες στάθμευσης και φόρτισης ιδιωτικών επιβατικών αυτοκινήτων. Στην υπηρεσία μπορούν να έχουν πρόσβαση είτε οι κάτοικοι της πόλης είτε επισκέπτες κάνοντας χρήση της χρεωστικής/πιστωτικής τους κάρτας ενώ διατίθενται και μηνιαίες συνδρομές για τους χρήστες αλλά και μειωμένες χρεώσεις και συνδρομές για φοιτητές.

Οι μετακινούμενοι μέσω της εφαρμογής eMaaS (διαθέσιμη στο Google Play και App Store) μπορούν να ενοικιάσουν και να χρησιμοποιήσουν για τη μετακίνησή τους ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα, ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα αλλά και να δεσμεύσουν θέσεις στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Επίσης, η υπηρεσία eΜaaS παρέχει προστιθέμενη αξία και προσωποποιημένες υπηρεσίες στους τελικούς χρήστες,όπως συστάσεις δρομολόγησης και βέλτιστου συνδυασμού μέσων μετακίνησης. Μέσω της χρήσης της εφαρμογής κινητού (mobile app) δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να μετακινηθεί στην πόλη με έναν απλό και βιώσιμο τρόπο.

Στα πλαίσια έναρξης και πρώτης γνωριμίας της υπηρεσίας, για όσους κατεβάσουν την εφαρμογή και δημιουργήσουν λογαριασμό μέχρι τις 31/5/2023 θα πιστωθεί αυτόματα στον λογαριασμό τους το ποσό των 15€ το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την ενοικίαση των κοινόχρηστων οχημάτων του συστήματος.
Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε: https://emaasproject.gr

Το έργο χρηματοδοτείται από τα «Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και εκπονείται από τις εταιρίες Brainbox, ECOSUN, OTOParking, το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών ΕΚΕΤΑ και το Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής ΑΠΘ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ