Επικαιρότητα Ελλάδα

Έρχονται τα νέα τραμ

Στις 26 Αυγούστου θα βρίσκονται στη χώρα μας τα 25 νέα railbus «Citadis XO5» χρώματος πορτοκαλί του Τραμ της Αθήνας.

Στην ελληνική εταιρεία AMCO ανατέθηκε η προμήθεια εξοπλισμού τηλεματικής και η ανάπτυξη λογισμικού οχήματος για τα 25 νέα railbus Αlstom «Citadis XO5» του Τραμ της Αθήνας, που θα βρίσκονται στη χώρα μας στις 26 Αυγούστου. Η AMCO θα εφοδιάσει την Alstom με εξοπλισμό τηλεματικής (εξοπλισμός επικοινωνίας, οθόνες οδηγού, υπολογιστές οχήματος) και θα δώσει σάρκα και οστά στην εφαρμογή λογισμικού, η οποία θα διασφαλίζει την επικοινωνία του εξοπλισμού τηλεματικής με το σύστημα «Train Control Management» των νέων railbus. Eπίσης, η εταιρεία θα ασχοληθεί και με τα μέσα πληροφόρησης των επιβατών μέσα στα οχήματα (σύστημα καταμέτρησης, οθόνες ενημέρωσης, ηχητική αναγγελία). Ακόμη, η νέα εφαρμογή λογισμικού θα εξασφαλίζει την προσαρμογή των νέων οχημάτων με το υπάρχον σύστημα διαχείρισης στόλου και ενημέρωσης επιβατών.

Citadis X05

Η εφαρμογή θα επικοινωνεί με το Κέντρο Ελέγχου του Τραμ μέσω 4G και TETRA και θα δίνει τη δυνατότητα αποστολής αυτοματοποιημένων αιτημάτων προτεραιότητας στους μηχανισμούς αλλαγών και στους φωτεινούς σηματοδότες του δικτύου, για να πραγματοποιείται το «Πράσινο Κύμα», που ήδη είναι γεγονός στο Τραμ της Αθήνας. Οι πρώτες δοκιμές στο δίκτυο του Τραμ αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2020. Η προμήθεια των 25 νέων συρμών στοίχισε 55 εκατομμύρια ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Tα οχήματα, όπως ήδη γνωρίζετε, θα έχουν πορτοκαλί χρώμα.

Citadis X05

Το Citadis X05 συγκεντρώνει μια πλειάδα νέων τεχνολογιών, μεταξύ των οποίων οι κινητήρες μόνιμου μαγνήτη, καθώς και η βελτιωμένη διαχείριση HVAC και βοηθητικών λειτουργιών. Ο συνδυασμός αυτών των τεχνολογιών μειώνει την κατανάλωση ενέργειας κάθε οχήματος τραμ κατά 25%. Η απλουστευμένη ενσωμάτωση υποσυστημάτων και η ευκολία της συντήρησης μειώνουν το συνολικό κόστος του κύκλου ζωής κάθε οχήματος, που είναι, επιπλέον, ανακυκλώσιμο κατά 97%. Οχήματα Citadis X05 έχουν διατεθεί από την Alstom στο Σίδνεϊ, το Παρίσι, τη Νίκαια, την Αβινιόν, την Καέν και το Καοσιούνγκ.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου