Επικαιρότητα Ελλάδα

Εuropean Mobility Week - ρεκόρ συμμετοχών από τους δήμους

Παρά τις περιοριστικές συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας και της κακοκαιρίας «Ιανός», 87 ελληνικοί δήμοι συμμετείχαν στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» του 2020, πραγματοποιώντας νέο ρεκόρ.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων στήριξαν την προσπάθεια μεταδίδοντας το διπλό μήνυμα της εκστρατείας για τις πράσινες μετακινήσεις και την προσβασιμότητα των μεταφορών για όλους. Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο από το 2002, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», ο πιο σημαντικός θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προώθηση βιώσιμων προτύπων κινητικότητας επικεντρώνεται σε διαφορετικά θέματα. Για το 2020 ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προώθηση των προσβάσιμων μεταφορών και της προσβάσιμης πόλης για όλους, με σύνθημα «Μετακινήσου υπεύθυνα!».

Για τον σκοπό αυτό, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων δημιούργησαν και προώθησαν το παρακάτω βίντεο:


https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=qdhguVJw9_M&feature=emb_title


 

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου