top icon
Επικαιρότητα

Εξετάσεις για απόκτηση διπλώματος οδήγησης – έρχονται αλλαγές

Σημαντικές αλλαγές στη διαδικασία θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης των υποψήφιων οδηγών σε όλες τις κατηγορίες αδειών οδήγησης, έρχονται με σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Πρόκειται για τον κεντρικό άξονα της μεταρρυθμιστικής πολιτικής του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αφού επανεξετάζει την όλη διαδικασία θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης. Σύμφωνα με τα στελέχη του Υπουργείου, θα θεσπιστεί ένα ρεαλιστικό σύστημα ελέγχου αυτών των διαδικασιών, ενώ θα αξιολογηθεί στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων το έργο των εξεταστών, προκειμένου να εκλείψουν πλέον τα φαινόμενα αυθαιρεσίας και οι πλαστογραφήσεις όπου υπάρχουν.

Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στην εξεταστική διαδικασία των υποψηφίων οδηγών με ειδικές ανάγκες, όπως και όσων δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση στο σχολείο. Ακόμη, θα υπάρξει δυνατότητα για νέα σύγχρονης μορφής εκπαιδευτικά εγχειρίδια και νέες μεθόδους εξέτασης για όλους. Κλείνοντας, θα υπενθυμίσουμε πως το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών καθιέρωσε από τον Φεβρουάριο του 2020 την προσωρινή άδεια οδήγησης, μειώνοντας τον χρόνο χορήγησης της άδειας οδήγησης από τους δύο μήνες στις δύο ημέρες.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ