top icon
Επικαιρότητα

«Έξυπνες» γέφυρες και ηλεκτρονικά διόδια

Στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» περιλαμβάνεται η ανάπτυξη του συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων, καθώς και των πληροφοριακών υπηρεσιών από «έξυπνες» γέφυρες, με συνολικό κόστος 146 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στις «έξυπνες» γέφυρες, αναβάθμιση των οποίων θα κοστίσει 81 εκατομμύρια ευρώ, θα δημιουργηθεί ένα σύστημα παροχής πληροφοριών με ειδικά συστήματα μετρήσεων και αισθητήρες για την προληπτική συντήρηση γεφυρών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Το συγκεκριμένο έργο θεωρείται βέβαιο πως θα αυξήσει το επίπεδο ασφαλείας των οδικών μεταφορών, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μεθόδων.

Η εγκατάσταση των ηλεκτρονικών διοδίων απαιτεί ένα κονδύλι ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ, για την ανάπτυξη ενός αξιόπιστου, οικονομικού και φιλικού στους χρήστες διαλειτουργικού συστήματος για όλη την ελληνική επικράτεια. Το έργο φιλοδοξεί να παρουσιάσει ένα δίκαιο μηχανισμό χρέωσης για όλους τους χρήστες των αυτοκινητοδρόμων, καθώς και να βελτιώσει το επίπεδο εξυπηρέτησης που προσφέρουν, ενώ θα υπάρξει διαθεσιμότητα διαφορετικών επιλογών για αυτόματες ηλεκτρονικές πληρωμές.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ