top icon
Επικαιρότητα

Ford: Δεν είναι απαραίτητη μια έκδοση RS για το νέο Fiesta

Η Ford θεωρεί πως η οικογένεια του νέου Fiesta δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο από την έκδοση ST.

Πολλά έχουν γραφτεί τους τελευταίους μήνες στον ηλεκτρονικό και όχι μόνο Τύπο αναφορικά με το ενδεχόμενο η Ford να ακολουθήσει και στην περίπτωση του νέου Fiesta τα χνάρια του μεγαλύτερου Focus παρουσιάζοντας για λογαριασμού του δεύτερου, αμέσως μετά την έκδοση ST, την κορυφαία RS. Εντούτοις, ένα τέτοιο σενάριο, πλέον, φαντάζει απίθανο, με όλο και περισσότερα στελέχη του ευρωπαϊκού παρακλαδιού της αμερικάνικης εταιρείας να δηλώνουν πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ώστε η Ford να προβεί σε μια τέτοια κίνηση.

Για την περίσταση, την αντίληψη αυτή ήρθε να επιβεβαιώσει πριν λίγα μόλις 24ώρα και ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της Ford Ευρώπης, Amko Leenars, σε σχετικές δηλώσεις που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της οδηγικής πρεμιέρας στη Γαλλία του νέου Fiesta ST.

«Δεν βλέπουμε κανένα λόγο να παρουσιάσουμε μια πιο δυνατή έκδοση του Fiesta πάνω από την ST. Η απόδοση του νέου Fiesta ST είναι ήδη σε τέτοιο επίπεδο ώστε μια πιο ισχυρή έκδοση να μην είναι απαραίτητη».

Διαβάστε επίσης: Οδηγούμε το νέο Ford Fiesta ST

Στην περίπτωση της VW σε αντίθεση, η οποία διαθέτει και αυτή στις τάξεις της μία αντίστοιχη παραλλαγή για λογαριασμό του Polo (λέγε με GTi), η προσέγγιση αναφορικά με το όριο ιπποδύναμης που «αντέχει» η δική της πρόταση δείχνει διαφορετική, καθώς πριν λίγους μόλις μήνες ο επικεφαλής εξέλιξης πλαισίων της εταιρείας, Karsten Schebsdat, είχε αφήσει να εννοηθεί με δηλώσεις του στο βρετανικό Τύπο πως η εταιρεία δεν αποκλείει την έλευση μιας πιο δυνατής έκδοσης, η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να κοσμηθεί με το διακριτικό γράμμα R.

Πιο συγκεκριμένα, ο Karsten Schebsdat είχε δηλώσει το εξής:

«Το αυτοκίνητο είναι τόσο σταθερό ακόμα και στις υψηλές ταχύτητες στις στροφές, που σημαίνει πως υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ