top icon
Επικαιρότητα

H γραμμή παραγωγής της BMW i8 μετατρέπεται σε μονάδα κατασκευής μπαταριών

Η BMW ξεκίνησε στη μονάδα της Λειψίας, εκεί όπου παράγονταν μέχρι πρότινος η υβριδική i8, την κατασκευή συστοιχιών για μπαταρίες που θα χρησιμοποιηθούν στα ηλεκτρικά της οχήματα.

Η μονάδα του BMW Group που έχει την έδρα της στη Λειψία της Γερμανίας αποτελεί την πρωτοπόρο για τους Βαυαρούς στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, καθώς σε αυτή ξεκίνησε η «γέννηση» του πρώτου EV της μητρικής του εταιρείας (λέγε με i3) το 2013.

Σήμερα, στις εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 10.000 τ.μ. οι οποίες μέχρι πρότινος προορίζονταν για την παραγωγή της BMW i8, το γερμανικό εργοστάσιο ξεκινά την κατασκευή μπαταριών για ηλεκτροκίνητα οχήματα. Η παραγωγή θα ξεκινήσει με την αρωγή 80 υπαλλήλων, αριθμός που έως το τέλος του τρέχοντος έτους θα αυξηθεί σε περίπου 150.

Διαβάστε επίσης: Kύκνειο άσμα για την BMW i8

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της BMW, η εταιρεία θα επενδύσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ στην αρχική φάση του όλου προγράμματος. Ωστόσο, μια δεύτερη «αλυσίδα» αναμένεται να τεθεί λειτουργία το 2022 εξασφαλίζοντας στην BMW επαρκείς όγκους παραγωγής για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών της.

Αυτή τη στιγμή, οι μπαταρίες υψηλής τάσης και πολλά από τα περιφερειακά τους εξαρτήματα τους για όλα τα ηλεκτροκίνητα οχήματα των BMW και MINI προέρχονται από τα εργοστάσια του BMW Group που βρίσκονται στη Λειψία, το Dingolfing και το Regensburg στη Γερμανία, καθώς και από τη μονάδα του Spartanburg στις ΗΠΑ και της Shenyang στην Κίνα.

Το BMW Group έχει κατασκευάζει επίσης μπαταρίες στην Ταϊλάνδη, στο εργοστάσιο της Rayong, σε συνεργασία με το Dräxlmaier Group για αυτό.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία παράγει ηλεκτρικούς κινητήρες στο Competence Centre for E-Drive Production στο Dingolfing και στο Landshut.

Στόχος του BMW Group είναι να έχει περίπου 12 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα στους δρόμους έως το το 2023. Τις i3 και iX3, καθώς και το MINI Cooper SE που ήδη διατίθενται, θα πλαισιώσουν μέσα στο 2021 οι νέες iX και i4. Από τώρα έως και το 2025, το BMW Group θα αυξήσει τις πωλήσεις πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων κατά μέσο όρο πάνω από 50% σε ετήσια βάση παραδίδοντας συνολικά περί τα 2 εκατομμύρια EVs.

Με βάση τις τρέχουσες προβλέψεις, το BMW Group αναμένει τουλάχιστον το 50% των παγκόσμιων πωλήσεών του να προέρχεται από πλήρως ηλεκτρικά οχήματα με χρονικό ορίζοντα το 2030. Συνολικά, τα επόμενα 10 χρόνια περίπου, η εταιρεία σκοπεύει να διαθέσει περί τα 10 εκατομμύρια πλήρως ηλεκτρικά οχήματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ