23 Δεκ 2017

H Volvo παρουσιάζει το μέλλον της ασφάλειας

Την 1η Ιανουαρίου η Volvo παρουσιάζει το μέλλον της ασφάλειας μέσω ενός τηλεοπτικού spot, το οποίο θα ξεκινήσει να προβάλλεται ταυτόχρονα στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας από το βράδυ της πρωτοχρονιάς.

Volvo XC60

Εκφραστής της τελευταίας μας λέξης στην τεχνολογία ασφάλειας είναι το νέο Volvo XC60, το οποίο διαθέτει τα εξής συστήματα ασφαλείας:

- City Safety: σύστημα αποφυγής συγκρούσεων με προπορευόμενα οχήματα, πεζούς, δικυκλιστές και μεγάλα ζώα

- Oncoming Lane Mitigation: σύστημα αποφυγής οδήγησης στο αντίθετο ρεύμα

- Run Off Road Mitigation: σύστημα αποφυγής εκτροπής από το δρόμο

Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με το σύστημα steering support (αυτόματη υποβοήθηση στο τιμόνι), που εκτείνεται από ήπιες διορθωτικές κινήσεις έως και την ενεργή ανακατεύθυνση αν κριθεί απαραίτητο, προκειμένου ο οδηγός να αποφύγει τον κίνδυνο.

Αυτή η τεχνολογία, σε συνδυασμό με την υψηλότερη μέχρι σήμερα βαθμολογία στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP, καθιστούν αναμφίβολα το νέο XC60 ως το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στον πλανήτη.

Η έμπρακτη απόδειξη για το μέλλον της ασφάλειας που η Volvo οραματίζεται είναι το Vision 2020 (Όραμα 2020), μέσω του οποίου η σουηδική εταιρεία έχει δεσμευτεί να εξελίξει μέχρι το 2020 όλη την απαιτούμενη τεχνολογία, ώστε να μην υπάρχει απώλεια ζωής ή σοβαρός τραυματισμός σε ένα καινούργιο Volvo.

Δελτίο Τύπου

Ετικέτες: