top icon
Επικαιρότητα

Hλεκτροκίνηση στην Ελλάδα: πρωτοβουλία του ιδιωτικού τομέα για τη δημιουργία υποδομών

Δύο από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων αντιπροσωπεύονται πλέον στην μονίμως ασθμαίνουσα από πλευράς τεχνολογικών εξελίξεων πατρίδα μας.

 

Το ένα από αυτά είναι η Charge Point, που παράγει φορτιστές εναλλασσόμενου ρεύματος με ισχύ έως 22 kW. Η εταιρεία αυτή είναι ολλανδικών συμφερόντων, με ειδίκευση στους φορτιστές αυτοκινήτου και παρουσία στη Σουηδία, στη Φινλανδία, στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στην Αυστρία και στην Ιρλανδία. Το δεύτερο είναι η αυστραλιανή Τritium με παρουσία σε τρεις ηπείρους, που παράγει φορτιστές ρεύματος οι οποίοι είναι ιδανικοί για πολύ γρήγορη φόρτιση και κατάλληλοι για τοποθέτηση σε σημεία παραμονής σύντομης χρονικής διάρκειας (αυτοκινητόδρομοι, σούπερ μάρκετ και λοιπά σημεία ανεφοδιασμού).

Η εταιρεία που αντιπροσωπεύει σην ελληνική και βαλκανική αγορά αυτά τα δύο εργοστάσια παραγωγής φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι η Mimosa Dynamic (www.mimosadynamic.gr), με έδρα τη Νέα Σμύρνη. Πρόκειται για ελληνική εταιρεία, με ειδίκευση στα θέματα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και στόχο να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα. Ήδη, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και την ιδιωτική πρωτοβουλία, αναπτύσσει δίκτυο σημείων φόρτισης σε πανελλαδικό επίπεδο.

Περισσότερες λεπτομέρεις, στο αρχείο PDF που επισυνάπτεται στο τέλος του άρθρου

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ