top icon
Επικαιρότητα

Χρήστος Σπίρτζης: Ξηλώνουμε τα διόδια, έρχονται οι αναλογικές ηλεκτρονικές χρεώσεις

Ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, δήλωσε πως αμέσως μετά την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού, το αναλογικό σύστημα διοδίων θα αποτελεί πραγματικότητα.

Η κατάργηση όλων των μετωπικών και πλευρικών σταθμών διοδίων και η αντικατάστασή τους μ’ ένα σύστημα αναλογικών χρεώσεων στους αυτοκινητοδρόμους της χώρας αποτελεί την άμεση προτεραιότητα του Υπουργείου και Μεταφορών, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σπίρτζης σε ομιλία που πραγματοποίησε στο 12ο Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

«Θα ξεκινήσουμε μ’ αυτό που είχαμε δεσμευτεί από το ’15, το νέο σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων. Έχει βγει ο διαγωνισμός πάνω από μήνα, ζήτησαν οι συμμετέχοντες να πάρει μια παράταση, η παράταση λήγει τη Μεγάλη Τετάρτη για να καταθέσουν τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση ενδιαφέροντος και προχωράμε για την εγκατάσταση του νέου ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος διοδίων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους», είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σπίρτζης.

Και προσέθεσε:

«Το σύστημα θα επιτρέπει να μη σταματάμε, ο στόχος μας είναι μαζί με κάποιους παλιούς συντρόφους από το «Δεν πληρώνω», να πάμε να ξηλώσουμε τα μετωπικά και πλευρικά διόδια που υπάρχουν στη χώρα όλη. Να μη σταματάμε δηλαδή κάθε 30 χιλιόμετρα, να πληρώνουμε δίκαια, να έχουμε ένα σύστημα αντάξιο του ελληνικού λαού. Μάλιστα, είμαστε έτοιμοι για το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα, τη δεύτερη εβδομάδα μετά το Πάσχα ξεκινά η εφαρμογή του».

Αναφερόμενος στο ζήτημα των μόνιμων κατοίκων περιοχών, όπως ο Ωρωπός και ο Άγιο Στέφανος, οι οποίοι πληρώνουν προκειμένου να μετακινηθούν πέριξ των περιοχών στις οποίες διαμένουν, ο αρμόδιος Υπουργός δήλωσε τα εξής:

«Στον Ωρωπό έχουμε 8 πλευρικά διόδια, που είναι μια αθλιότητα αυτό το πράγμα. Δεν μπορεί να μετακινηθεί κάποιος στα όρια του Δήμου του και επομένως, θα έχουν την ειδική κάρτα για να διέρχονται ελεύθερα, αν και προσπαθούμε ειδικά για τους κατοίκους του Ωρωπού επειδή πληρώνουν πάρα πολλά χρόνια αυτά τα διόδια, να κάνουμε και μια ιδιαίτερη διαπραγμάτευση, να μην πληρώνουν και τα μετωπικά που υπάρχουν. Και μάλλον θα τα καταφέρουμε. Αλλά πρώτα να καταγράψουμε πόσοι είναι».

Ο Χρήστος Σπίρτζης αναφέρθηκε και στις μελέτες των επεκτάσεων που αφορούν την Αττική Οδό, οι οποίες προβλέπονται να ξεκινήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα:

«Η μία είναι προς Ραφήνα, που είναι οδική και σιδηροδρομική, η δεύτερη είναι η σύνδεση της Αττικής Οδού προς την εθνική οδό, μέσω της λεωφόρου Κύμης, η τρίτη είναι η σύνδεση της Αττικής Οδού από την Κατεχάκη μέχρι τη Βουλιαγμένης. Επομένως αυτές οι τρεις επεκτάσεις θα βγουν με νέο διαγωνισμό με την ωρίμανση των μελετών»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ