Επικαιρότητα Ελλάδα

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ για το τετ-α-τετ στελεχών της Tesla με τον Γ. Σταθάκη

Στελέχη της Tesla κατέθεσαν σήμερα Τρίτη παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, ένα σχέδιο για την ενεργειακή μετάβαση των μη διασυνδεδεμένων νησιών της Ελλάδας σε μορφές καθαρότερης ενέργειας, με το ΥΠΕΝ να εκδίδει μετά το πέρας της επίσημη ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της συνάντησης.

Η Tesla κατέθεσε σήμερα σε συνάντηση στελεχών της με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, ένα αναλυτικό σχέδιο που περιλαμβάνει το σύνολο των ελληνικών νησιών που είναι μη διασυνδεδεμένα με το ηπειρωτικό δίκτυο και προβλέπει για κάθε ένα λύσεις που συνδυάζουν την εξάλειψη της ενεργειακής τους εξάρτησης από ορυκτά καύσιμα μέσω της χρήση ανανεώσιμων πηγών.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των δύο πλευρών, το γ.Τ. του ΥΠΕΝ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Με στελέχη της Tesla συναντήθηκε, σήμερα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τη στρατηγική απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα των νησιών της χώρας και κυρίως όσων δεν διασυνδεθούν τα επόμενα χρόνια με το ηπειρωτικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. Στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα προβλέπεται σταδιακή εγκατάλειψη των μονάδων καύσης πετρελαίου και στροφή προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Πλην όμως ο στοχαστικός χαρακτήρας της φωτοβολταϊκής ή αιολικής παραγωγής δημιουργεί σημαντικές ανάγκες αποθήκευσης ενέργειας και αξιοποίησης σύγχρονων τεχνολογιών διαχείρισης δικτύων.

 Το εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο που προέκυψε από τη συνάντηση είναι ότι πλέον η πρόοδος της τεχνολογίας έχει περιορίσει σημαντικά το κόστος αποθήκευσης ενέργειας. Παράλληλα, το προηγούμενο διάστημα, οι επιτυχημένοι διαγωνισμοί για νέες επενδύσεις ΑΠΕ στην Ελλάδα, οδήγησαν σε εξίσου σημαντική μείωση του κόστους παραγωγής ενέργειας. Κατά συνέπεια η στροφή των νησιών προς τις ΑΠΕ, εκτός από περιβαλλοντικά χρήσιμη καθίσταται πλέον και οικονομικά συμφέρουσα. Στο πλαίσιο αυτό η συνεργασία με την Tesla μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επωφελής, γεγονός που υπογράμμισαν και τα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας, εκδηλώνοντας έντονο ενδιαφέρον για τις πρωτοβουλίες που προωθεί το Υπουργείο για τα «έξυπνα» και «ενεργειακά» νησιά»._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου