top icon
Επικαιρότητα

Η Bluebus υπογράφει αποκλειστική συμφωνία με την Syngelidis Group για τη διανομή των ηλεκτρικών λεωφορείων της

Η Aiglon, θυγατρική του Ομίλου Συγγελίδη, έγινε ο αποκλειστικός διανομέας του νέου ηλεκτρικού λεωφορείου Bluebus των 6 μέτρων για την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της επέκτασης του ευρωπαϊκού δικτύου διανομής των 6μετρων μικρών λεωφορείων της, η Bluebus, κατασκευαστής 100% ηλεκτρικών λεωφορείων, υπέγραψε συμφωνία αποκλειστικότητας στην Ελλάδα με τη Syngelidis Group. Η Aiglon, θυγατρική του Ομίλου Συγγελίδη, θα είναι υπεύθυνη για τη διανομή του Bluebus 6m στην Ελλάδα και στη συνέχεια στην Κύπρο, όταν θα κυκλοφορήσει στην αγορά μια δεξιοτίμονη έκδοση.

Αυτή είναι η πρώτη συμφωνία που υπογράφει η Bluebus για την τελευταία προσθήκη στην γκάμα των 100% ηλεκτρικών αστικών και προαστιακών λεωφορείων της. Με μήκος λίγο κάτω από 6 μέτρα, το ηλεκτρικό λεωφορείο της Bluebus έχει σχεδιαστεί για τα κέντρα των πόλεων, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για καθημερινές υπηρεσίες σε προαστιακές περιοχές με χαμηλή πυκνότητα επιβατών και σύντομες διαδρομές, χαρακτηριστικά που ταιριάζουν ιδιαίτερα στην ελληνική αγορά.

Το Bluebus 6m έχει σχεδιαστεί στη Γαλλία με 98% ανακυκλώσιμη δομή και παράγεται στο πιστοποιημένο (ISO 9001 και ISO 14001) εργοστάσιό της στη Βρετάνη. Με αυτονομία άνω των 280 χιλιομέτρων, διαθέτει τρεις μπαταρίες λιθίου (Lithium Metal Polymer) ενεργειακής χωρητικότητας 126 kWh. Μπορεί να μεταφέρει μέχρι 35 επιβάτες και το συμπαγές μέγεθός του (5,94×2,21×2,94 μ.) το καθιστά ιδιαίτερα ευέλικτο.

bluebus

Ο Όμιλος Συγγελίδη είναι πολύ σημαντικός παίκτης στον ελληνικό τομέα των μεταφορών. Εισάγει και διανέμει τις εμβληματικές μάρκες του ομίλου Stellantis (Peugeot, Citroën, DS Automobiles, Opel και Free2Move) μέσω ξεχωριστών αποκλειστικών δικτύων πωλήσεων και εξυπηρέτησης. Επίσης, είναι ο πρώτος στην Ελλάδα με πιστοποίηση ISO 9001, ISO 14001 και ISO 45001 σε όλες τις δραστηριότητές του.

«Αυτή η συμφωνία με τον Όμιλο Συγγελίδη θα μας δώσει παρουσία σε μια πολύ ενεργή αγορά με μεγάλες δυνατότητες και μεγάλες προοπτικές. Η συνεργασία με έναν σημαντικό παίκτη της ελληνικής αγοράς θα μας δώσει επίσης την ευκαιρία να ανταποκριθούμε με το κατάλληλο όχημα στις προκηρύξεις διαγωνισμών για ηλεκτρικά μικρά λεωφορεία στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην ευρωπαϊκή μας στρατηγική ανάπτυξης. Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Δημήτρη Ξυλινά, σύμβουλο του ομίλου Bolloré, για την πολύτιμη συμβολή του», δήλωσε ο κ. Richard Bouveret, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Bluebus.

Η Bluebus, μέλος του ομίλου Bolloré, ιδρύθηκε το 2007 στο Ergué-Gabéric της Βρετάνης. Διαθέσιμα σε εκδόσεις των 6 και των 12 μέτρων, τα λεωφορεία της είναι εξοπλισμένα με μπαταρίες που παράγονται από την Blue Solutions. Οι εγκαταστάσεις παραγωγής της Bluebus και της Blue Solutions διαθέτουν ISO 9001 και ISO 14001, όπως και το σήμα Origine France Garantie. Η σειρά Bluebus προσφέρει τεχνολογία μηδενικών εκπομπών, ανταποκρινόμενη στη ζήτηση των τοπικών αρχών και των φορέων για ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα μεταφορών. Σήμερα, περισσότερα από 530 ηλεκτρικά λεωφορεία Bluebus βρίσκονται σε λειτουργία παγκοσμίως.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ