top icon
Επικαιρότητα

Η Hyundai στη Γενεύη

Παγκόσμια πρεμιέρα στο 88ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης για το Kona Electric, το Santa Fe τέταρτης γενιάς και το concept car «Le Fil Rouge».

Στην ελβετική πόλη λαμβάνει χώρα επίσης το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Hyundai NEXO, του πρώτου SUV που βασίζεται στο υδρογόνο. Η τεχνολογία των connected cars σε συνδυασμό με την σχεδιαστική κατεύθυνση του concept car «Le Fil Rouge» τοποθετεί το περίπτερο της Hyundai στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Επιπλέον, εκεί θα βρίσκεται και το Intelligent Personal Cockpit, το οποίο παρουσιάζει τη σύνδεση μεταξύ της τεχνητής νοημοσύνης (AI), του διαδικτύου (IoT) και της ανίχνευσης του άγχους του οδηγού.

Το NEXO είναι το πρώτο SUV που κινείται αποκλειστικά με υδρογόνο. Με το ολοκαίνουργιο Kona Electric, η Hyundai παρουσιάζει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μικρό SUV σε παγκόσμιο επίπεδο. Προσφέρει την πρακτικότητα που χρειάζονται οι πελάτες στην καθημερινότητα, καθιστώντας το κατάλληλο για το πρώτο αυτοκίνητο του νοικοκυριού. Με 204 PS, εμβέλεια έως και 482 χλμ. αλλά και τη χωρητικότητα ενός SUV οχήματος, το Kona Electric εκφράζει τον τρόπο ζωής των σύγχρονων υποψηφίων αγοραστών του στα αστικά κέντρα. Το Santa Fe χαρακτηρίζεται από την δυναμική του εμφάνιση και τις σπορ επιμήκεις γραμμές. Προσφέροντας το σύστημα Hyundai SmartSense με τις πιο εξελιγμένες λειτουργίες ασφάλειας και ολίσθησης, το Santa Fe 4ης γενιάς καθιστά την προηγμένη τεχνολογία προσιτή σε όλους. Η Hyundai Motor ανακοίνωσε επίσης το πλάνο της να λανσάρει το Santa Fe νέας γενιάς σε υβριδική και plug-in υβριδική έκδοση.

Le Fil Rouge και IoT Cockpit
Το πρωτότυπο αυτοκίνητο «Le Fil Rouge» αντιπροσωπεύει τη νέα σχεδιαστική κατεύθυνση της εταιρείας με κυρίως θέμα «Sensuous Sportiness». Με την πρεμιέρα του στη Γενεύη, η Hyundai θέτει τα θεμέλια που θα επηρεάσουν όλες τις μελλοντικές σχεδιαστικές μελέτες. Η αποστολή της σχεδιαστικής κατεύθυνσης επιτυγχάνεται με την εναρμόνιση τεσσάρων στοιχείων: αναλογίες, αρχιτεκτονική, στυλ και τεχνολογία. Με βάση αυτή την ιδέα, η Hyundai φιλοδοξεί να μειώσει τα σχεδιαστικά όρια μεταξύ σχήματος και λειτουργίας με στόχο να δημιουργηθεί μία ενιαία αισθητική σύνδεση σε όλη τη μελλοντική γκάμα.

Με σκοπό η Hyundai να εμπλουτίσει το μέλλον της τεχνολογίας των connected cars, παρουσιάζει το σύστημα Intelligent Personal Cockpit – την τελευταία εφαρμογή πολλαπλών τεχνολογιών αιχμής, όπως το IoT και η αναγνώριση φωνής (AI). Η καμπίνα του αυτοκινήτου θα προσφέρει μια ολόκληρη σειρά νέων δυνατοτήτων ελέγχου φωνής, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος Car-to-Home IoT που επεκτείνει την εμβέλεια της φωνής του οδηγού στο περιβάλλον του σπιτιού. Ενσωματώνοντας την τεχνολογία του αυτοκινήτου στο σπίτι του πελάτη, είναι δυνατόν να ελέγχετε οικιακές συσκευές με φωνητικές εντολές από το αυτοκινήτου στο σπίτι. Επιπλέον, το Intelligent Personal Cockpit περιλαμβάνει το σύστημα Hyundai Wellness Care, το οποίο ανιχνεύει το επίπεδο άγχους του οδηγού με αισθητήρες στο κάθισμα και το τιμόνι. Το σύστημα αρχίζει να παίζει χαλαρή μουσική και μειώνει το φως της καμπίνας όταν αναγνωρίσει καταστάσεις άγχους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ