top icon
Επικαιρότητα

Η ηλεκτροκίνηση πηγαίνει Σαμοθράκη

Συνεχίζεται η ανάπτυξη των υποδομών για την ηλεκτροκίνηση σε όλη την Ελλάδα, αυτή τη φορά με την ολοκλήρωση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) στον Δήμο Σαμοθράκης.

Ο Δήμος Σαμοθράκης πρόσφατα ολοκλήρωσε το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ), το οποίο αποτελεί υποχρέωση για όλους του Δήμους της χώρας στο πλαίσιο της προώθησης της ηλεκτροκίνησης (Ν.4710/2020), με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Με το ΣΦΗΟ χωροθετούνται σημεία φόρτισης και θέσεις στάθμευσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε οικισμούς του Δήμου Σαμοθράκης, λαμβάνοντας υπόψη χωροταξικά, πολεοδομικά, συγκοινωνιακά και κοινωνικά χαρακτηριστικά καθώς και τις απόψεις φορέων και πολιτών του Δήμου.

Συγκεκριμένα μέσα από μια επιστημονική μεθοδολογία πρόβλεψης των τάσεων της ηλεκτροκίνησης και ορθολογική διαδικασία εντοπισμού των βέλτιστων σημείων χωροθετούνται στον Δήμο Σαμοθράκης 14 σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Η σταδιακή εγκατάσταση των σταθμών φόρτισης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός της επόμενης τριετίας, σύμφωνα και με τον εθνικό προγραμματισμό.

Samothraki

Η χρέωση μπορεί να χωριστεί σε κατηγορίες με βάση τη μέθοδο φόρτισης και τύπο χρέωσης. Σύμφωνα με την ΚΥΑ 71287/6443, οι αποδεκτές μέθοδοι φόρτισης των συσσωρευτών ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων που δύνανται να εγκατασταθούν σε εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης οχημάτων είναι η μέθοδος 3 (Mode 3 AC Charging) και η μέθοδος 4 (Mode 4 DC Charging), όπως καθορίζονται από το πρότυπο IEC 61851−1 «Electric Vehicle Conductive Charging System. Οι όροι, οι προϋποθέσεις και οι τεχνικές προδιαγραφές καθορίζονται από την ΚΥΑ 42863/438.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ