top icon
Επικαιρότητα

Η Kosmocar στηρίζει την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Η Kosmocar στηρίζει εμπράκτως τη δράση της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος «HELMEPA Roadshow to Save The Seas».

Η στήριξη της Kosmocar στη HELMEPA αφορά σε μια ειδική δράση ευαισθητοποίησης του κοινού για την προστασία των θαλασσών με έμφαση στα παιδιά αξιοποιώντας ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Volkswagen. To ηλεκτρικό e-Crafter, ντυμένο στα χρώματα της HELMEPA και με τον εμβληματικό της Γλάρο να δίνει το μήνυμα, θα διασχίζει την Ελλάδα και θα μεταφέρει το μήνυμα για τη σημασία που έχει η συμβολή όλων στην προστασία των θαλασσών με μηδενικό αποτύπωμα εκπομπών ρύπων.

Ο κ. Στήβεν Σίρτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Kosmocar δήλωσε: «Η προσφορά στην κοινωνία αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής της Kosmocar η οποία συνεχίζει με αμείωτη ένταση να πραγματοποιεί δράσεις με θετικό πρόσημο για την κοινωνία, τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Το πρόγραμμα “HELMEPA Roadshow to Save The Seas” είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο πιστεύουμε θα αγκαλιαστεί από την οικογένεια, τα παιδιά και την εκπαιδευτική κοινότητα γιατί συνδυάζει τη βιωματική εκπαίδευση με τις έννοιες της βιωσιμότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Με τη χρήση του αμιγώς ηλεκτρικού van Volkswagen e-Crafter αναδεικνύεται η σημασία της ηλεκτροκίνησης για τη βιώσιμη κινητικότητα».

Volkswagen e-Crafter

H Όλγα Σταυροπούλου, Γενική Διευθύντρια της HELMEPA σημειώνει: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο εμβληματικός Γλάρος της HELMEPA απέκτησε το δικό του ηλεκτρικό βανάκι και το μήνυμά του για καθαρές ακτές και θάλασσες θα ταξιδέψει σε όλη τη χώρα. Μέχρι σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά έχουν επισκεφθεί τις μόνιμες περιβαλλοντικές μας εκθέσεις, και τώρα με την υποστήριξη της Kosmocar (εταιρεία-μέλους της Ένωσης) θα μπορούμε κι εμείς με τη σειρά μας να επισκεφθούμε τα παιδιά και να υλοποιήσουμε τα εθελοντικά περιβαλλοντικά προγράμματα στο δικό τους τόπο. Οι δράσεις των μικρών εθελοντών (διαγωνισμοί ζωγραφικής, καθαρισμοί ακτών, μηνύματα ευαισθητοποίησης) έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες και συμβάλλουν σημαντικά στην υιοθέτηση καλών συνηθειών με όφελος την υγεία του πλανήτη».

Volkswagen e-Crafter

Η Kosmocar αναγνωρίζει το εξαιρετικά σημαντικό έργο της HELMEPA και την παγκοσμίως αναγνωρισμένη συμβολή της στην προστασία του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος και την ασφάλεια στη θάλασσα. Στο πλαίσιο αυτό, η Kosmocar, ως μέλος της HELMEPA, συμβάλλει στην προσπάθεια της Ένωσης και αποδέχεται τη δέσμευση για υγιείς θάλασσες και ένα βιώσιμο μέλλον.

Το 2022 αποτελεί χρονιά ορόσημο για την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA, καθώς γιορτάζει 40 χρόνια πολυδιάστατης δράσης για την υγεία των θαλασσών και των ακτών της χώρας, μαζί με περισσότερους από 250 χιλιάδες εθελοντές και τα μέλη της, που περιλαμβάνουν 293 εταιρείες/οργανισμούς με περίπου 2.090 πλοία και περισσότερους από 14 χιλιάδες ναυτικούς.

Η HELMEPA αποτελεί μια πρότυπη ανοιχτή συμμετοχική πλατφόρμα συνεργασίας που πρωτοστατεί στην προστασία, καθώς και την προαγωγή των αξιών που συνδέονται με τη βιώσιμη ανάπτυξη και αειφορία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ