top icon
Επικαιρότητα

Η «Μυτιληναίος» εξαγόρασε την WATT+VOLT

Η «Μυτιληναίος» ανακοινώνει τη συμφωνία για εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας «Watt and Volt Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης Εναλλακτικών Μορφών Ενέργειας».

Η «Μυτιληναίος» στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού για την ανάπτυξη της δραστηριοποίησής της στη λιανική αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή, ανακοινώνει τη συμφωνία για εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας WATT+VOLT – «Watt and Volt Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης Εναλλακτικών Μορφών Ενέργειας» (εφεξής η «Συναλλαγή»).

Με την προσθήκη του χαρτοφυλακίου 200.000 πελατών της WATT+VOLT η δραστηριότητα της «Μυτιληναίος» στην λιανική αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου (όπου μέσω της Protergia – Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου κατέχει ήδη την 1η θέση μεταξύ των ιδιωτών παρόχων) ενισχύεται πολλαπλώς. Το ενιαίο μερίδιο αγοράς πλέον αγγίζει το 10%, διαθέτοντας 550.000 πελάτες και σχεδόν 100 καταστήματα, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται σημαντικά η παρουσία στην ηλεκτροκίνηση με 516 σημεία φόρτισης ανά την επικράτεια.

Η ενσωμάτωση της WATT+VOLT και η διεύρυνση της πελατειακής βάσης ενισχύει περαιτέρω την καθετοποίηση του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου της «Μυτιληναίος» και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση δημιουργίας του παρόχου της νέας εποχής (Utility of the Future).

Σημαντικό ρόλο στη συμφωνία για τη Συναλλαγή έπαιξε η άποψη της Διοίκησης της «Μυτιληναίος» για την ποιότητα και αρτιότητα του στελεχιακού δυναμικού της WATT+VOLT, το οποίο, μέσω καινοτόμων ιδεών και πρακτικών την ανέδειξε σε πολύ σημαντικό παίκτη της αγοράς απέναντι σε ιδιώτες παρόχους με σημαντική παραγωγική βάση. Το εν λόγω στελεχιακό δυναμικό, υπό τον CEO της WATT+VOLT Τάσο Παπαναγιώτου, θα ενταχθεί στο στελεχιακό δυναμικό της Διεύθυνσης Λιανικής Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου της «Μυτιληναίος».

Το συνολικό τίμημα για την Συναλλαγή ανέρχεται σε 36 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 20 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε μετρητά και 16 εκατ. Ευρώ σε μετοχές της «Μυτιληναίος». Οι εν λόγω μετοχές θα προέλθουν εκ των ιδίων μετοχών της «Μυτιληναίος» και θα διατεθούν με τιμή 17 ευρώ ανά μετοχή.

H Συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση ολοκλήρωσης των συμβατικών κειμένων της Συναλλαγής, καθώς και τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και λοιπές αρχές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ