top icon
Επικαιρότητα

Η στατιστική των μετακινήσεων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Οι Αθηναίοι που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς παραμένουν σε αυτά 47 λεπτά κατά μέσο όρο ημερησίως, ενώ περιμένουν 16 λεπτά σε στάσεις, με δύο στους τρεις να κάνουν μετεπιβιβάσεις σε διαφορετικά μέσα.

Οι Αθηναίοι που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς παραμένουν 47 λεπτά κατά μέσο όρο ημερησίως μέσα σε αυτά, ενώ αναμένουν 16 λεπτά σε στάσεις, με 2 στους τρεις να κάνουν μετεπιβιβάσεις σε διαφορετικά μέσα. Αυτά είναι λίγα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία που προκύπτουν από την Παγκόσμια Έκθεση Δημόσιων Συγκοινωνιών για το 2020 της Moovit. Στη Θεσσαλονίκη, ο χρόνος παραμονής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι 50 λεπτά.

Το ποσοστό των επιβατών που ξοδεύουν πάνω από δύο ώρες μέσα στις συγκοινωνίες φτάνει το 22%, (18% στη Θεσσαλονίκη). Όσον αφορά το μέσο χρόνο αναμονής σε στάσεις και σταθμούς, στην Αθήνα είναι 16 λεπτά. Στη Θεσσαλονίκη ο αντίστοιχος χρόνος είναι 19 λεπτά. Την ίδια στιγμή όμως, το ποσοστό όσων αναμένουν σε στάσεις και σταθμούς για πάνω από 20 λεπτά κατά μέσο όρο φτάνει το 25% στην Αθήνα (στη Θεσσαλονίκη 33%).

Ο μέσος όρος της απόστασης που διανύει ο κάθε επιβάτης για ένα μοναδικό ταξίδι στην Αθήνα φτάνει τα 6,1 χλμ., ενώ σε απόσταση άνω των 12 χλμ. ανά διαδρομή ταξιδεύει το 12% των επιβατών. Σύμφωνα με την έρευνα, το 34% των ατόμων στην Αθήνα δεν πραγματοποιεί μετεπιβίβαση κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού (49% στη Θεσσαλονίκη), ενώ το 46% μετεπιβιβάζεται πάνω από 2 φορές.

Οι Αθηναίοι φαίνεται ότι αποφεύγουν το περπάτημα κατά τη μετακίνησή τους προς ένα συγκεκριμένο προορισμό, αφού η μέση απόσταση που περπατούν φτάνει μόλις τα 0,67 χλμ. Όσο για το ποσοστό όσων περπατούν για περισσότερο από ένα χιλιόμετρο κατά τη διάρκεια μίας μετακίνησης, στην Αθήνα είναι μόλις 19%.

Πηγή: www.athenstransport.com

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ