top icon
Επικαιρότητα

Ιαβέρης μετά τη δωρεά νεφρού: Το παιδί μου είναι καλά – αναντικατάστατη η έννοια της οικογένειας

Μέσα από την περιπέτεια του γιου του ο Ιαβέρης περνά και πάλι το μήνυμα για τροχαία στους ελληνικούς δρόμους που εξελίσσονται σε γενοκτονία, μιλώντας στο protagon.gr.

Με μηνύματα για την απαράδεκτη οδηγική συμπεριφορά των Ελλήνων, με τα τροχαία δυστυχήματα να έχουν εξελιχθεί πια σε γενοκτονία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ο γνωστός οδηγός αγώνων αυτοκινήτου, Ιαβέρης, μίλησε για την περιπέτεια υγείας του γιου του, Κωνσταντίνου, και την απόφασή του να προσφέρει στο παιδί του τον έναν νεφρό του.

«Όλα καλά, όλα πήγαν καλά [στην επέμβαση], το παιδί είναι πολύ καλά. Κι εγώ μία χαρά είμαι, πονάω λίγο, γιατί είναι μία τομή μεγάλη…», είπε ο κατά κόσμον γνωστός, Τάσος Μαρκουίζος, (γνωστότερος ως Ιαβέρης), στο News 24/7 μιλώντας για το πρόβλημα υγείας του παιδιού του και το δώρο ζωής που του έκανε ο ίδιος.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει γονιός, που δεν θα έδινε το νεφρό του στο παιδί του… Από τη στιγμή που υπάρχει πρόβλημα οικογενειακό, ένας γονιός να κάνει ό,τι μπορεί, για να επανέλθει το παιδί του στην κανονικότητα».

«Η έννοια της οικογένειας είναι αναντικατάστατο συναίσθημα. Κάθε οικογένεια πρέπει να συζητά την πιθανότητα ότι σε κάποιον μπορεί να συμβεί κάτι. Πρέπει να υπάρχει ευαισθητοποίηση σε τέτοια θέματα και η ίδια η ευαισθητοποίηση πρέπει να υπάρχει και για τα χειρότερα, όταν δηλαδή σκοτώνονται νέα παιδιά στους δρόμους», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Στη συνέντευξή του ο Ιαβέρης επαναλαμβάνει το διαχρονικό του μήνυμα για την αξία της ζωής και τη σημασία οι γονείς να αποτελούν πρότυπα για τα παιδιά τους.

«Γενοκτονία τα τροχαία στην Ελλάδα»

Για μία ακόμη φορά χτυπά το καμπανάκι κινδύνου για τη συμπεριφορά των Ελλήνων πίσω από το τιμόνι, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, τα τροχαία δυστυχήματα στους ελληνικούς δρόμους παραπέμπουν πια σε  γενοκτονία, που συμπληρώνει το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, αφού χάνονται ζωές νέων ανθρώπων, πριν προλάβουν να αποκτήσουν δικά τους παιδιά.

Αναφερόμενος στη δωρεά οργάνων στην Ελλάδα, εστίασε και πάλι στα τροχαία δυστυχήματα, που είναι «ο μέγιστος δότης οργάνων», όπως υπογράμμισε.

Πηγή: protagon.gr

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ