top icon
Κόσμος

Ιδού το πρωτότυπο του νέου Kia EV5

Η Kia αποκάλυψε ένα νέο πρωτότυπο με την ονομασία EV5 που φιλοδοξεί να αποτελέσει το τρίτο κατά σειρά νέο EV… ευρείας κατανάλωσης της κορεατικής εταιρείας.

Το νέο Kia EV5 είναι, όπως υποδηλώνει το όνομά του, μικρότερο σε μέγεθος από το πρόσφατα αποκαλυφθέν EV9, αλλά… ταυτόσημο σχεδόν σε ότι αφορά τη σχεδιαστική φιλοσοφία «Opposites United» που ακολουθεί, η οποία θα καθορίσει το αισθητικό ύφος όλων των μελλοντικών μοντέλων της κορεατικής μάρκας.

Το όνομά του, επισήμως, είναι Concept EV5 και όπως ανακοίνωσε η κορεατική εταιρεία, η έκδοση παραγωγής του νέου e-SUV θα λανσαριστεί στην Κίνα αργότερα φέτος ενώ σχεδόν βέβαιο είναι ότι αργότερα θα κάνει το ντεμπούτο και σε άλλες αγορές.

Kia Concept EV5

Οι τεχνικές λεπτομέρειες του νέου Kia Ev5 παραμένουν σε μεγάλο βαθμό άγνωστες, αν και εξίσου βέβαιο είναι ότι θα «πατά» στην γνωστή πλατφόρμα E-GMP της Kia που υποστηρίζει τα EV6 και EV9. καθώς και άλλα τέσσερα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα ακολουθήσουν πριν από το 2026.

Kia Concept EV5

Από πλευράς μεγέθους, το πρωτότυπο μοιάζει να «ταιριάζει» αρκετά στο σημερινό Sportage, κάτι που σημαίνει ότι κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελέσει τον αντίπαλο ηλεκτρικών μοντέλων της αγοράς, όπως το Nissan Ariya, το VW ID.4 και το Toyota bZ4X.

Kia Concept EV5

Στο εσωτερικό, το εντελώς επίπεδο δάπεδο και οι γενναιόδωρες διαστάσεις του EV5 δημιουργούν έναν «χώρο συνύπαρξης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρεία. Σε συνδυασμό με τα σχεδιαστικά θέματα Healing, Caring και Re-charging, το εσωτερικό του Concept EV5 προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον για χαλάρωση των επιβατών. Αν μη τι άλλο, εδώ, τα καινοτόμα περιστρεφόμενα καθίσματα κλέβουν τις εντυπώσεις και επιτρέπουν στους επιβάτες να κάθονται με ηρεμία.

Kia Concept EV5

Περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο Kia EV5 αναμένεται την προσεχή περίοδο.

Kia Concept EV5

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Kia Concept EV5
  • Kia Concept EV5
  • Kia Concept EV5
  • Kia Concept EV5
  • Kia Concept EV5
  • Kia Concept EV5
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ