top icon
Επικαιρότητα

Ίδρυμα Άρη Σταθάκη: Στο νησί της Μήλου για μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής

Στο νησί της Μήλου βρέθηκε το «StAr», το ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την οδική ασφάλεια, την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή.

Μετά από πρόσκληση του Γυμνασίου Μήλου, με πρωτοβουλία του εκπαιδευτικού προσωπικού και σε τη συνεργασία με το Σύλλογο γονέων και Κηδεμόνων, όλοι οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν μάθημα Κυκλοφοριακής αγωγής.

Το «Άριστα2» είναι ένα πρόγραμμα προσεκτικά σχεδιασμένο ώστε να καλύπτει όλες τις πτυχές της επαφής ενός έφηβου με το δρόμο με τρόπο απλό και κατανοητό. Παρουσιάζεται σε μια διδακτική ώρα ανά τμήμα (περίπου 20 μαθητές) ώστε να υπάρχει προσωπική επαφή και αρκετός χρόνος για συζήτηση και απορίες από τα παιδιά.

Η ανταπόκριση από τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό του Γυμνασίου Μήλου ήταν συγκινητική. Όλοι παρακολούθησαν με προσοχή το πρόγραμμα και συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση, η οποία είναι το σημαντικότερο κομμάτι, αφού εκεί γίνονται προσωπικές συζητήσεις και ερωτήσεις. Όμως χωρίς την επίμονη προσπάθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και την προσωπική εργασία των μελών του, θα ήταν αδύνατο να γίνει αυτή η εκδήλωση.

Το «StAr» είναι ένα μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα που δημιούργησε ο Άρης Σταθάκης, το όνομα του οποίου είναι συνώνυμο με την Οδική ασφάλεια στην Ελλάδα. Λειτουργεί αποκλειστικά με δωρεές  και το σημαντικότερο κομμάτι των δράσεων του είναι τα δωρεάν μαθήματα Κυκλοφοριακής αγωγής σε μαθητές σχολείων όλων των ηλικιών.

Γιατί στο «StAr» ξέρουμε ότι η οδική ασφάλεια δεν είναι μόδα που τη θυμόμαστε όταν γίνει κάποιο θεαματικό ατύχημα. Η οδική ασφάλεια είναι το δικαίωμα μας να γυρίζουμε το βράδυ στο σπίτι μας.

Δελτίο Τύπου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ