top icon
Επικαιρότητα

Ηλεκτροκίνηση: Ως τον Ιούνιο το θεσμικό πλαίσιο

Ως το τέλος του Ιουνίου 2020 αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή των Ελλήνων ένα συνολικό νομοσχέδιο για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα.

Τα σχέδια για την ηλεκτροκίνηση αναφέρθηκαν από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε εκδήλωση για το ενεργειακό μέλλον της χώρας. Μετά την ανακοίνωσή τους, αναμένεται να υπάρξει δυναμική εκκίνηση στην αγορά των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στην Ελλάδα, που θέτει ως στόχο για το 2030 το 30% των αυτοκινήτων που θα ταξινομούνται να είναι ηλεκτροκίνητα και plug-in υβριδικά. Ο υπουργός είπε επίσης πως πρόσφατα συγκροτήθηκε Διυπουργική Επιτροπή για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή των υπουργείων Μεταφορών και Υποδομών, Οικονομικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Κατόπιν αυτού, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους θα παρουσιαστούν οι σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες. Επίσης, το ένα τρίτο των αστικών λεωφορείων που θα αγοραστούν για τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, να είναι ηλεκτρικά. «Στην Ελλάδα όλο το 2018 πουλήσαμε σε όλη τη χώρα 77 ηλεκτρικά οχήματα και το 2019 315. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι πρέπει να γίνουν πολλά» κατέληξε στην ομιλία του ο υπουργός.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ