top icon
Επικαιρότητα

Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα – οι άμεσοι στόχοι

Το μητρώο του Υπουργείου Μεταφορών περιλαμβάνει μέχρι στιγμής 2.000 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, εκ των οποίων 1.130 ενσωματώθηκαν και ταξινομήθηκαν την προηγούμενη χρονιά.

Τα προναφερθέντα τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, συμπληρώνοντας επίσης τα παρακάτω: «ο σπόρος έχει μπει και επέδρασε θετικά το σχετικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε. Ο αριθμός δεν είναι μεγάλος, αλλά η ηλεκτροκίνηση διεισδύει πλέον στο σύστημα μεταφορών της χώρας. Γίνεται μία προσπάθεια να προχωρήσει ένα σύνθετο εγχείρημα, πέραν της αγοράς ηλεκτροκίνητων με οικονομικά κίνητρα, αλλά το βασικό σημείο είναι η υποστήριξη του χρήστη».

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εργάζεται σε τρεις άξονες: α) Αδειοδότηση εξιδεικευμένων συνεργειών και ειδική άδεια τεχνίτη ηλεκτρικών οχημάτων. Ήδη γίνεται διαβούλευση για επικαιροποίηση προδιαγραφών των φορτιστών για ένα επαρκές δίκτυο φόρτισης. β) Δημιουργία μητρώου φορέων για να παρέχει στοιχεία (πχ ο οδηγός θα ενημερώνεται για σημεία φόρτισης, κόστος ακόμη κι αν υπάρχει ουρά για να φορτίσει). Τέλος, ο τρίτος άξονας έχει να κάνει με την χρηματοδότηση.

Ο κ. Κεφαλογιάνης ολοκλήρωσε, δηλώνοντας τα εξής: «Προσφέρουμε απλό γρήγορο μοντέλο σχεδιασμού έργων βιώσιμης αστικής μικροκινητικότητας στους δήμους και τις περιφέρειες. Η ΕΕ δίνει μεγάλη βάση σε αυτά τα σχέδια. Με τη θέσπιση κανόνων για τα ελαφρά οχήματα μικροκινητικότητας ενσωματώνουμε νέες μορφές ηλεκτροκίνησης που θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά, καθιστώντας την Έλλαδα ως χώρα που θα έχει στο κανονιστικό της πλαίσιο οχήματα μικροκινητικότητας. Oι προσπάθειές μας για τον εξηλεκτρισμό της Ελλάδας είναι συνεχείς». Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ