top icon
Επικαιρότητα

Και σε plug-in υβριδική έκδοση το νέο Mini Countryman

Η βρετανική εταιρεία, δια στόματος του ίδιου του αντιπροέδρου της, επιβεβαίωσε πως η πιο οικογενειακή εκδοχή του Mini θα είναι διαθέσιμη και σε μια plug-in υβριδική παραλλαγή.

Λίγες μόλις μέρες μας χωρίζουν από την επίσημη αποκάλυψη του νέου Mini Countryman, που αισίως περνά φέτος στη δεύτερη γενιά του. Προς το παρόν, πέρα από ορισμένες χαρακτηριστικές φωτογραφίες της υβριδικής έκδοσης του νέου Mini Countryman, στις οποίες εμφανίζονται υψηλόβαθμα στελέχη της μάρκας να βάζουν στην… πρίζα το ελαφρώς καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του μοντέλου, οι Βρετανοί δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Μολαταύτα, βέβαιο πρέπει να θεωρείται πως κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες του αυτοκινήτου θα φιλοξενείται ο γνωστός 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας τούρμπο της BMW, ο οποίος θα συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα. Ο πρώτος θα στέλνει την άγνωστη προς το παρόν ισχύ του στους εμπρός τροχούς και ο δεύτερος στους πίσω.

Η ίδια διάταξη, σε συνδυασμό με μπαταρία ιόντων λιθίου 7,6 kWh, χρησιμοποιείται σήμερα στην BMW 225xe Plug-in Hybrid, στην οποία η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τους 224 ίππους.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των ανθρώπων της Mini, το νέο Countryman plug-in hybrid, το οποίο δεν θα διαθέτει περαιτέρω τεχνικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις συμβατικές παραλλαγές του, θα έχει «ηλεκτρική αυτονομία» της τάξης των 40 χλμ._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ