top icon
Επικαιρότητα

Καύσιμα: Πώς θα είναι η νέα μορφή της επιδότησης

Tο οικονομικό επιτελείο ετοιμάζεται να ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα τη συνέχεια των μέτρων στήριξης έναντι της ακρίβειας στα καύσιμα, που λήγουν στο τέλος του μηνός.

Σε ό,τι αφορά τη βενζίνη, το «fuel pass sequel», όπως το χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προβλέπει μεγαλύτερα ποσά και περισσότερους δικαιούχους και θα έχει τρίμηνη διάρκεια. Για το ντίζελ κίνησης, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συνεχιστεί το ίδιο μοντέλο επιδότησης που εφαρμόζεται σήμερα, με αύξηση ενδεχομένως του ποσού πάνω από τα 0,12 ευρώ το λίτρο που δίνονται στην αντλία.

Το υπό εξέταση σχέδιο του οικονομικού επιτελείου περιλαμβάνει

Eπέκταση για τρεις μήνες ακόμα του επιδόματος με διεύρυνση των δικαιούχων. Εξετάζεται αύξηση της επιδότησης στα 40-60 ευρώ από τα 30-50 ευρώ που προέβλεπε το fuel pass 1, με έμφαση στα νησιά. Τα εισοδηματικά κριτήρια, προκειμένου να λάβουν το επίδομα περισσότεροι καταναλωτές, εξετάζεται να αυξηθεί στα 45.000 ευρώ καθαρά μετά από φόρους, που ισχύει και για το επίδομα ρεύματος. Ο πρώτος γύρος του fuel pass έδειξε ότι 8 στους 10 δικαιούχους επέλεξαν την καταβολή της επιδότησης των 30-50 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να καλύψουν πιθανόν άλλες ανάγκες πέραν των καυσίμων. Συνολικά στο πρόγραμμα εντάχθηκαν 2,3 εκατ. πολίτες.

Διατήρηση της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης και μετά τον Ιούνιο, με αύξηση του ποσού της κρατικής επιδότησης στην αντλία. Το ποσό αυτό ανέρχεται σήμερα σε 12 λεπτά το λίτρο χωρίς τον ΦΠΑ. Με τον ΦΠΑ η επιδότηση φθάνει περίπου στα 15 λεπτά το λίτρο. Η νέα επιδότηση του ντίζελ κίνησης θα είναι μεγαλύτερη από 15 λεπτά το λίτρο. Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ