top icon
Επικαιρότητα

Κινούμαι Ηλεκτρικά – σταθερά προχωρά το πρόγραμμα

Οι αιτήσεις για επιδότηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» αντιστοιχούν στο 89,5% των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων των τελευταίων τεσσάρων χρόνων.

Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η μέχρι στιγμής απορρόφηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» στο σύνολο των ηλεκτρικών οχημάτων ανέρχεται στα 6 εκατομμύρια ευρώ (ποσοστό 13,13%), με τον συνολικό τους τζίρο στην ελληνική αγορά να αγγίζει πλέον τα 38 εκατομμύρια ευρώ. Σε ό,τι αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 468 αιτήσεις για την επιδότησή τους μέσω του προγράμματος, αριθμός που μεταφράζεται στο 89,65% των συνολικών ταξινομήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων την τελευταία τετραετία.

Επίσης, έχουν υποβληθεί αιτήσεις επιδότησης για 161 φορτιστές, 79 εκ των οποίων 79 θα εγκατασταθούν στην Αττική (ποσοστό 49% επί του συνόλου) και 26 στη Θεσσαλονίκη (ποσοστό 16,1% επί του συνόλου). Τέλος, με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» σχετίζονται και 811 αποσύρσεις, από τις οποίες οι 217 αφορούν αυτοκίνητα. Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισημαίνεται πως έχουν ξεκινήσει οι αξιολογήσεις και οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα λαμβάνουν με ηλεκτρονικό μήνυμα το αποτέλεσμα της αξιολόγησης τους, έτσι ώστε οι εγκεκριμένες αιτήσεις να μεταβούν στο επόμενο στάδιο, υποβάλλοντας το αίτημα καταβολής της ενίσχυσης (πηγή: ΥΠΕΝ).

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ