top icon
Επικαιρότητα

ΚΟΚ: οι αλλαγές που έρχονται

Το δίπλωμα θα αφαιρείται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τα πρόστιμα για τις πιο επικίνδυνες παραβάσεις θα αυξηθούν, ενώ θα υπάρχουν κανόνες και για τα ηλεκτρικά πατίνια.

Στις επόμενες 15 ημέρες, όλες οι προτάσεις για την αναβάθμιση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας θα είναι έτοιμες. Οι ομάδες εργασίας του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών θα τις παρουσιάσουν στον αρμόδιο υπουργό Κώστα Καραμανλή και στον υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη. Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, πέρα από την τακτοποίηση των ζητημάτων για την έκδοση διπλωμάτων οδήγησης, θα υπάρχει και μέριμνα για τη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων, τα οποία παρουσίασαν έξαρση το καλοκαίρι που μόλις πέρασε.

Κατά πάσα πιθανότητα, τα χρηματικά και διοικητικά πρόστιμα για τις επικίνδυνες παραβάσεις (κατανάλωση αλκοόλ πάνω από το νόμιμο όριο, υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη) θα αυξηθούν, ενώ η άδεια οδήγησης θα αφαιρείται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό που ισχύει μέχρι σήμερα. Παράλληλα, θα αναζητηθεί και ένα πιο ρεαλιστικό πλαίσιο για την κυκλοφορία οχημάτων μικροκινητικότητας (ηλεκτρικά πατίνια).

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ