top icon
Επικαιρότητα

Κορονοϊός – αυξάνεται η κυκλοφορία στους δρόμους της Αττικής

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας Περιφέρειας Αττικής, η κυκλοφορία οχημάτων στους δρόμους του πολυπληθέστερου νομού της χώρας παρουσιάζει αύξηση κατά 18% από τις 23 Μαρτίου μέχρι σήμερα.

Λίγο οι αρκετές εξαιρέσεις από το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας και λίγο από την αίσθηση πως η χώρα μας διαχειρίζεται καλά την υγειονομική κρίση που προέκυψε από τον κορονοϊό Covid-19, οδηγούν όλο και περισσότερους πολίτες στους δρόμους με τα οχήματά τους. Με βάση τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας Περιφέρειας Αττικής, τα κυκλοφορούντα οχήματα αυξάνονται σταδιακά στους δρόμους του νομού. Για παράδειγμα, την δεύτερη εβδομάδα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 5 Απριλίου, εξακριβώθηκε αύξηση της κυκλοφορίας κατά 7,6%, σε σύγκριση με την πρώτη εβδομάδα του αποκλεισμού διαπιστώθηκε αύξηση της κυκλοφορίας σε ποσοστό 7,6% (23 ως 29 Μαρτίου).

Όσο για την τρίτη εβδομάδα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού Covid-19, το αυξητικό ποσοστό στην κυκλοφορία οχημάτων ανέβηκε περαιτέρω, αγγίζοντας το 10%. Οι διαπιστώσεις αυτές κρίνονται ανησυχητικές, αφού ο άμεσος κίνδυνος δείχνει να απομακρύνεται, όμως κατά την εκτίμηση των αρμοδίων καθόλου δεν αποκλείεται η δυναμική επαναφορά του (το «μένουμε σπίτι» για όσο καιρό χρειαστεί, μάλλον δεν τηρείται πλέον ευλαβικά).

menoume spiti

«Το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας (ΚΔΚ) της Περιφέρειας Αττικής ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούλιο του 2004 και έκτοτε η λειτουργία του είναι συνεχής (24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο). Οι κύριοι στόχοι της λειτουργίας του Κέντρου είναι η βελτιστοποίηση των κυκλοφοριακών συνθηκών και της ασφάλειας του βασικού οδικού δικτύου μέσω της γρήγορης απόκρισης στα συμβάντα, της ενημέρωσης των οδηγών για τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και των παρεμβάσεων στη φωτεινή σηματοδότηση. Επίσης η λήψη, επεξεργασία, μελέτη και αξιοποίηση των κυκλοφοριακών στοιχείων που λαμβάνονται κατά μήκος του βασικού οδικού δικτύου, καθώς και η συνεργασία με πανεπιστημιακούς φορείς για την πραγματοποίηση ερευνών.

Ακόμη, η παροχή των κυκλοφοριακών στοιχείων σε πραγματικό χρόνο προς τρίτους για στήριξη εφαρμογών τηλεματικής. Τέλος, η συνεργασία με άλλα κέντρα ελέγχου κυκλοφορίας (Τροχαία, Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας Αττικής Οδού, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, ΤΡΑΜ). Ο βασικός εξοπλισμός του Κέντρου αποτελείται από 550 θέσεις μέτρησης των κυκλοφοριακών δεδομένων, 217 κάμερες εποπτείας της κυκλοφορίας, 24 πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων, το σύστημα εποπτείας της κυκλοφορίας Sitraffic, καθώς και οι περίπου 850 ρυθμιστές κυκλοφορίας στους σηματοδοτούμενους κόμβους».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ